avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost descoperit cu droguri de mare risc dar erau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost descoperit cu droguri de mare risc dar erau pentru consum propriu. Care sunt scenariile posibile?

In urma unui control de rutina, a fost descoperit ca o persoana detine asupra ei droguri de mare risc (10 pilluri extasy si 1g methamphetamina). Persoana respectiva a fost dusa la sectie, s-a intocmit un proces verbal si dupa a fost lasata sa plece acasa. Persoana respectiva este consumatoare, iar stupefiantii erau pentru consumul propriu.
Intrebarea mea este urmatoarea: Care este cel mai favorabil scenariu pt acest caz? Si care este cel mai nefavorabil scenariu posibil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea la urmarire penala in faza de up, este solutia favorabila.
Daca o sa fie trimis in judecata, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei sunt solutii favorabile.
Daca nu este recidivist, scenariul cel mai nefavorabil ar fi condamnarea la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.
În principiu, să știți că pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc sunt rarisime soluțiile de renunțare la urmărire penală, majoritatea sunt trimiteri în judecată.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Inceecati sa va angajați avocat care sa se ocupe de caz daca vreti sa obțineți cea mai bună soluție si sa nu va irositi șansele.Va trebuie avocat încă din urmărirea penală.
Ar fi bine ca macar sa consultați avocat ca sa înțelegeți cum se va face cercetarea penală și ce concluzii poate trage procurorul.Vor face mai multe verificări.

Se poate intampla orice în cazul dvs. dar aveti si sanse sa scăpați fără cazier.Depinde ce va rezulta din dosar si cum veti fi apărat.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în data de 23.02.2020 am fost oprit într-un control ... Disfisher Disfisher Bună ziua, în data de 23.02.2020 am fost oprit într-un control de rutina și mi-a fost făcut drug test-ul ieșind pozitiv THC și amfetamina , ... (vezi toată discuția)
Posesie drog mare risc pentru consum B3Ni99 B3Ni99 Buna ziua, De curând, la o percheziție asupra mea la o petrecere au fost găsite 1 pastila ecstasy și inca o jumătate. Am declarat ca acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Deținere droguri de risc in vederea consumului propriu axv222 axv222 Buna ziua, acum o lună eram afara cu un prieten cu masina si aveam aprox 1g de cannabis in pachetul de tigari si am fost prinsi de un echipaj de jandarmi. Am ... (vezi toată discuția)