avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 4 zile de pasti liber
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

4 zile de pasti liber

Buna Ziua.
Am aratat articolul sefului de deposit in legatura cu cele 4 zile libere legale de pasti de pe telefon.
A zis in felul urmator: este valabil doar pt. cei care sarbatoresc Pastele nu pentru toata lumea.
Legea scrie ca este valabil pt. toti angajatii daca stiu bine.
Va rog sa ma ajutai.
Multumesc.
Legea prevede doar două zile libere pentru Paste ...de unde ati scos 4?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă punem și Vinerea Mare la
socoteală, aveți 3 zile libere (26,28,29 aprilie).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza se aplica tuturor sectoarelor de activitate.

Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Corectare mesaj anterior : sunt 3 zile nu doua
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere - vinerea mare si paste catolic AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o confirmare, Conf CM, Art. 139 alin. (3) si (3.1) - Daca un salariat a beneficiat de zilele libere pentru sarbatoarea ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos să-mi oferiți un răspuns pt. următoarea speță ... doacea86 doacea86 Vă rog frumos să-mi oferiți un răspuns pt. următoarea speță : - sunt bugetară, lucrez 40 de ore pe săptămană în ture numai de noapte de la orele ... (vezi toată discuția)