avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vă rog frumos să-mi oferiți un răspuns pt. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vă rog frumos să-mi oferiți un răspuns pt. următoarea speță ...

Vă rog frumos să-mi oferiți un răspuns pt. următoarea speță :
- sunt bugetară, lucrez 40 de ore pe săptămană în ture numai de noapte de la orele 22 seara la 6 dimineata începănd de duminică seara pană vineri dimineața (liber vineri și sambătă).Pt. aceasta beneficiez de 15 % la salariu ;
- dacă o zi liberă dată de guvernul Romăniei (1 mai, 1 iunie,etc) cade în timpul turelor mele de noapte se consideră zi libera pt mine (libere prevăzute în Codul muncii pt toți bugetarii) sau nu ?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 26 Septembrie 2023
1 mai, 1 iunie,etc. sunt zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza .

Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale, zile libere. ain ain Buna ziua Lucrez in ture, 2 zile si 2 zile sunt libera. Tura mea cade exact in cele 2 zile de sarbatoare legala care urmeaza. Angajatorul spune ca nu mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in acest an zilele 6 si 7 ianuarie sunt sarbatori ... patriKata patriKata Buna ziua! In acest an zilele 6 si 7 ianuarie sunt sarbatori legale si care cad si in zilele de sambata si duminica, la noi se lucreaza in ture deci lucram. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru ... suciu_diana suciu_diana Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru de lunea-duminica, inclusiv? Ce lucrează sâmbăta și duminica nu cred ca se considera ... (vezi toată discuția)