avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean albanez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean albanez

Eu sunt romanca si urmez sa ma casatoresc cu un cetateaz albanez aici in Romania. Ce si cum trebuie sa fac ca sa il aduc pe el din Albania aici in Romania. In urma casatoriei el va prinde numele meu de familie. Cum se procedeaza si dupa cat timp va reusi sa obtina aici toate documentele necesare cu numele schimbat in urma casatoriei. Specific ca eu sunt cetatean roman si muncesc, locuiesc si platesc taxe regulamentar in Italia de 20 de ani. Deci pentru a ma casatori cu el in Romania ce documente trebuie sa aduc eu din Italia.
Cel mai recent răspuns: Sabrina1989 , utilizator 00:02, 26 Ianuarie 2020
Bună, nu este nevoie sa faci căsătoria în România, este mai simplu de făcut la consolatul României în Italia, el are nevoie de pașaport, anexa 9 și certificatul de naștere (nu trebuie tradus pentru ca este multilingue) iar tu la fel, sau puteți încheia căsătoria în comuna unde locuiești, iar apoi certificatul de căsătorie italian îl înregistrezi la consolat, asta este tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in italia nu poate fi inregistrat in romania din cauza numelui diferit SPIRIDON Florina claudia SPIRIDON Florina claudia Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie Alynaaa Alynaaa Buna ziua! Sunt casatorita in italia din 2014 cu cetatean italian numele meu in urma casatoriei nu a suferit nici o schimbare , nu am inscris casatoria la ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un marocan in romania stefan elena flori stefan elena flori locuim in italia.marocan nu are acte in it romanca are acte in it.avem un copil de 3ani nascut in italia.copilul are acte romanesti.vrem sa ne casatorim in ... (vezi toată discuția)