Buna ziua. La sfarsitul lunii februrie am cumparat un telefon de la cunostinta unui coleg de servici ,cunostinta care a sustinut ca telefonul ii apartine,si dupa o luna a venit politia si mi la ridicat spunind ca telefonul era furat de cunostinta colegului .Am dat declaratiie la politie cum am ajuns in posesia telefonului am specificat in declaratie ca tipul respectiv mia spus ca telefonul ii apartine si eu nu am stiut nimic de provenienta bunului .In luna iulie imi vine acasa prin posta o decizie de NUP iar mai apoi in noiembrie am primit o citatie sa ma prezint la tribunal in ianuarie in calitate de martor. Acum asi dorii sa va intreb daca am vreo problema din punct de vedere legal si daca este normal sa primesc decizia de NUP si citatia ca martor? Multumesc
Da , este normal, fiindca pana sa se stabileasca cine este autorul furtului exista suspiciunea ca telefonul putea fi furat de catre detinatorul in posesia caruia s-a gasit telefonul mobil , adica de catre dvs! Prin acea decizie ati fost gasit nevinovat , iar citarea la tribunal este normala deoarece respectivul a fost trimis in instanta sub acuzatia de furt !Dvs trebuie sa va constituiti parte civila vatamata cu suma reprezentand contravaloarea telefonului, suma de bani pe care i-ati platit-o hotului!B-)
Multumesc foarte mult pt raspuns deoarece sunt cam in ceata ,nu am mai fost intr-o situatie asemanatoare { practic nu am dat nici macar o declaratie vreodata in viata mea ,dar sa mai si ajung in fata instantei!!!!!}si in al doilea rand si putin ingrijorat pentru ca politistul la timpul cind imi lua declaratia tot spunea sa-i multumesc ca nu ma incadreaza la "infractiunea de tainuire"
Nu e savarsita infractiunea de tainuire, intrucat nu ati avut cunostinta faptului ca acest bun provenea din savarsirea unei infractiuni (dintr-un furt).