avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare proces verbal de contraventie si eliberare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare proces verbal de contraventie si eliberare certificat de grefa

Buna seara,
Va scriu aceste randuri in speranta ca cineva sa ma ajute cu un sfat juridic.
Anul trecut mi-am vandut masina conform cu reglementarile legale in vigoare. La circa doua luni de la instrainarea autovehiculului am primit amenda de la CESTRIN pentru neplata trecerilor de pod dintre Fetesti si Cernavoda. Am platit amenda, dar totodata am depus o plangere la judecatorie pentru anularea procesului verbal si recuperarea contravalorii amenzii platite precum si a cheltuielilor de judecata de la cel caruia i-am vandut masina.
S-au deschis doua dosare, unul impotriva C.N.A.I.R. S.A. si al doilea impotriva celui care a cumparat masina.
Recent, judecatoria s-a pronuntat pentru anularea procesului verbal de contraventie, In celalalt dosar, decizia instantei urmeaza a se pronunta peste alte cateva saptamani.
In contextul actual, va intreb daca pot solicita eliberarea unui certificat de grefa privind hotararea pronuntata de anulare a procesului verbal de contraventie, pe care sa il depun la serviciul de taxe si impozite locale in vederea recuperarii sumei pe care am platit-o sub forma de amenda (tinand seama de faptul ca procesul verbal de contraventie a fost anulat, dar mai exista un dosar pe rol prin care solicit recuperarea contravalorii amenzii si a cheltuielilor de judecata de la cel care a cumparat masina). Daca acesta masura este legala si temeinica, nu as mai avea pretentii in cel de al doilea dosar, decat la plata cheltuielilor de judecata.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:19, 10 Martie 2019
Recuperarea sumei achitate in contul amenzii,poate fi realizata numai in baza hotararii judecatoresti definitive favorabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit trecere pod fetesti benzinarie mol, am fost amendat, am fost inselat bobemihai bobemihai Buna ziua. Daca nu am postat in aria corecta rog mutarea ei, multumesc Este o problema ciudata si putin complicata voi incerca sa explic cat mai clar cum ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei. elisabeta_dc elisabeta_dc Buna ziua, am primit un proces verbal de constatare a contraventiei de la Cestrin pentru neplata trecerii podului din Fetesti. Am gasit plicul in cutia ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta a pvcc trecere peaj Nik90 Nik90 Buna ziua! De cateva luni ma confrunt cu o situatie frustranta. Mi-am vandut autoturismul-prorietate personala-cu forme legale, respectiv cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)