avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, Cum se poate rezolva divortul dintre 2 oameni casatoriti de aproape 1 an si care au impreuna gemeni de 4 luni. Motivul despartirii este alcoolul, sotul devine foarte violent atunci cand bea! In timpul casatoriei sotul a mostenit de la tatal lui jumatate de casa, iar pentru cealalta jumatate sotia a facut credit ipotecar, ea fiind titular de credit, iar sotul co-creditor. Ma intereseaza daca la mama raman copii sau in ce conditii raman la ea si cum poate iesii din credit, neavand pretentie la casă! Sotia are venituri din salarii mai mari decat ale sotului si nu are alte proprietati in afara de casa din discutie
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Elenavasiloae, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:29, 10 Martie 2019
V-am pus un link cu ce va interesa referitor la motivele pt care puteti obtine sa exercitati singura autoritatea parinteasca. Motivele trebuie sa fie constatate de instanta ca intemeiate. Alcoolul, violenta, sunt motive intemeiate, insa depinde ce proe aveti si mai ales cum le administrati, cum convingeti instanta ca nu e in interesul copiilor ca tatal lor sa exercite autoritatea parinteasca.
Puteti obtine un ordin de restrictie si protectie si evacuarea lui din casa pt o perioada.
Puteti face partajul casei si sa cereti partajarea casei si a creditului, sa va dea sulta cat sa achitati creditul.
( nu o sa inteleg niciodata de ce sunt persoane care se refera la problema lor la persoana a 3-a de parca problema ar fi a altora.)
Ar fi multe de discutat, ati discutat cu sotul despre divort si partaj, copii, pensie etc ?
E important sa stiti cam cum stati, care e pozitia sa, apoi sa vb cu un avocat.
Sa exercitati singura autoritatea parinteasca ar insemna ca dvs sa luati singura decizii in ce priveste pe copii, insa nu inseamna ca tatal nu va avea program de vizita.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Sunt în pragul divorțului cu soția. soția mea m a înșelat ... Andrei9320 Andrei9320 Sunt în pragul divorțului cu soția. Soția mea m a înșelat de mai multe ori inclusiv când era gravida cu primul și al doilea copil ea a întreținut ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)