avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

tatal meu a decedat cand eram copil si nu am tinut legatura cu sora lui. In urma cu 12 ani o matusa de-a lor a decedat iar sora lui si cu mine eram mostenitorii. Nu aveam nici cea mai mica idee , nemailocuind in oras, dar a venit ea la mama sa o roage sa semnez ca nu vreau nimic din terenul decedatei. La momentul respectiv eram insarcinata , am nascut, n-a fost o prioritate sa ma duc in orasul respectiv sa facem aceste acte. Dupa aia a plecat ea in Italia.
De curand s-a intors si ii scoate ochii mamei de cate ori o vede ca n-am vrut s-o ajut. Care e procedura sa renunt ? Se poate face usor chiar daca au trecut 12 ani? Sunt taxe (mult) mai mari?
Mie nu-mi trebuie terenul respectiv sub nicio forma, e lipit de casa ei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ltmocanu , utilizator 18:04, 10 Martie 2019
Mergeți cu ea la notar si vedeti cum rezolvați.
Se poate rezolva si acum.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire parcela de pamant la cimitir raisa_tudorache raisa_tudorache Buna ziua, Eu am o problema legata de o parcela de teren pe care este inmormantata mama mea. Ea a murit cand eu aveam 13 ani (in 2001), si la momentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Mostenire Alextimar Alextimar Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu intrebarea si curiozitatea ce o am de ceva timp. Tatal meu inainte sa se casatoreasca cu mama a ... (vezi toată discuția)