avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj fara succesiune

Mostenitorii unui imobil sunt A 50% si urmasii lui B 50%, care sunt in nr. de 5 si nu au succesiunea facuta dupa B. Partajul se solutioneaza in instanta .
1. Va fi posibil daca cei 5 nu au succesiunea dupa B ?
2. Cum se va face partajul, care sunt pasii, cum se va solutiona ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: dianab2000 , utilizator 16:36, 13 Mai 2006
se va deschide succesiunea dupa B si se va face certificat de mostenitor. nu e imposibil. se trec de regula in masa succesorala bunri casnice daca nu mai au idee ce imobile au ramas de pe urma defunctului. e un certificat de calitate de mostenitor.
Masa succesorala este un imobil, exista certificat de mostenitor pt. A 50% si B 50%. Partajul nu s-a facut de 22 ani, intre timp a decedat si B, de 18 ani si tot nu s-a facut partajul.
Se va face acum, in instanta, intre A si cei 5 urmasi ai lui B care nu si-au facut succesiunea dupa decesul lui B.
Cum se va putea face asta acum ?
nu conteaza ca a decedat acum 22 de ani, se poate face certificatul de calitate de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren / chitanta de mana cu martori bukinst bukinst Un numar de 4 mostenitori, din 5, ai unui autor decedat (matusa) au vandut in 1994, un teren intravilan cu chitanta, neexistand titlu proprietate. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)