avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna. Am si eu o intrebare: Tatal si bunicul meu au decedat, ca mostenitoare a ramas bunica, mama tatalui meu. Ce drept am eu asupra mostenirii?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:16, 11 Martie 2019
Tata a murit înaintea bunicului sau după?
Tata a murit in 2007 si bunicul in 2015.
Mostenirea bunicului se imparte intre bunica (1/4) si dvs (3/4)
Si daca eu doresc sa deschid succesiunea sa intru indrepturi si aceasta nu doreste, ce e de facut?

raluk0207 a scris:

Mostenirea bunicului se imparte intre bunica (1/4) si dvs (3/4)

Contactati un avocat si va adresati instantei.
Sau asteptati sa treaca si bunica in nefiinta, urmand sa dezbateti mostenirea dupa ambii bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)