avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice 5 proiecte, 5 bugete, acelasi produs
Discuție deschisă în Achiziţii publice

5 proiecte, 5 bugete, acelasi produs

Fiti amabili, as dori o clarificare:

O autoritate contractanta a obtinut 5 proiecte pe fonduri structurale, cu 5 bugete (fiecare proiect cu bugetul lui) si pentru fiecare proiect se face o achizitie de acelasi produs (cod CPV).
Intrebarea mea era: fiecare proiect si buget cu achizitia lui (cerere de oferta) sau nu?
S-a facut cerere de oferta la fiecare proiect, chiar daca este acelasi tip de produs. ... Dupa parerea mea, nu cred ca trebuia sa se faca licitatie. Adica sa fac licitatie pentru acelasi produs x 5 care ar fi depasit 15 000 euro . S-a facut cerere de oferta pentru fiecare proiect in parte, din bugetul fiecarui proiect in parte.

Va rog sa imi indicati si baza legala ...in ordonanta 34/2006 nu apare asa ceva si nici in 925....

Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 11:48, 23 Noiembrie 2009
inca o chestie...chiar daca se achizitioneaza acelasi produs, in cadrul celor 5 proiecte, el se foloseste in scopuri diferite. Fiecare are alta destinatie. Asta ca sa fiu mai explicita.

Astept va rog un raspuns!!
luizacsinte

:offtopic: Interventie moderator

Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Acest lucru contravine Regulamentului de postare al acestui site.
Aveti optiunea editarii ultimului mesaj postat daca aveti completari/modificari de facut la subiectul discutat.

Va multumesc anticipat pentru intelegere.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
OK, eram in asteptarea unui raspuns insa... Multumesc !!! :D
Recomand o analiza atenta a art. 23 din OUG 34/2006.
In opinia mea, bugetul autoritatiii contractante nu poate fi decat unic, sursa de finantare e diferita, produsele sunt identice, nu doar similare de unde reiese necesitatea cumulului valorilor estimate si aplicarea unei singure proceduri alese prin raportare la valoarea totala.
Sunt 5 surse de finantare pe 5 proiecte ...de unde reiese necesitatea cumulului valorilor estimate ??? Aplicarea unei singure proceduri pentru 5 proiecte, cu 5 bugete diferite ??? chiar daca este acelasi produs???

OUG 34/2006 nu se refera la posibilitatea unei autoritati contractante cu 5 proiecte...adica totul s-a facut gresit?? care este rationamentul...ca s-a gresit, se va primi o mare amenda si vor fi dati afara cu totii din firma?? Si daca aveam 20 proiecte tot asa procedam?? Nu e fiecare proiect, avand cu totul alt scop(directie) ...fiecare bugetul propriu, procedura prorpie ??atunci de ce mai aveam atatea proiecte daca facem o simgura procedura pentru toate ....sa ne dea mai multe proiecte vreo 400 ...daca se poate ... Dupa parerea mea ...rationamentul nu e ft corect...
Daca are cineva o alta parere, v-as fi indatorata!! Este totusi o situatie disperata !!


Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa sau eludare prag valoric ? dana.sm dana.sm Buna. Cum interpretati urmatoarea situatie: - exista un proiect privind executia unei lucrari de consolidare a unei cladiri. Proiectul are ca valoare ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)