avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art . 516 ;519 din L 287/2009 ( cod civil ) sau Art . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art . 516 ;519 din L 287/2009 ( cod civil ) sau Art . 94.1 ; 94.2 din OUG 51/2017 ( handicap ) , referitor la handicap psihic grav

Buna ziua !

Sunt tutorele fratelui meu cu handicap psihic grav ( pus sub interdictie ) .
A fost internat multi ani intr-un centru de bolnavi psihici , acolo a fost scutit de plata intretinerii .
De cateva luni a fost mutat intr-un centru pentru varstnici . Dupa mutare am fost somat sa platesc integral intretinerea lui la centrul pentru varstnici , in caz de refuz voi fi chemat in instanata .
Mi s-a spus ca nu se mai aplica Art . 94.1 ; 94.2 din OUG 51/2017 ci se aplica Art . 516 ;519 din L 287/2009 .
El tot handicap psihic grav are – boala incurabila .
Dupa mutare nu mai este scutit de plata intretinerii , ca si cum s-ar fi vindecat .
Mi se solicita jumatate din pensie , eu fiind persoana singura fara alte rude .
Pare sa fie un abuz , pentru a face rost de bani .
Ce ma sfatuiti , cum sa procedez ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Handicap psihic grav - taxa de intretinere Faulkner Faulkner Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie : Sunt tutorele unui frate cu handicap psihic grav ( 65 ani ) , pana in 2018 a fost ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap sau pensie pentru limita de varsta? nina99 nina99 Am pe cinva care are 72 de ani si se descurca foarte greu cu pensia. Are o pensie de 440 ron in momentul de fata (15 ani fosta CAP si 7,5 la stat).E posibil ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Norynor Norynor Am un baiat in varsta de 27 de ani dintr-o alta casatorie. Din cate am inteles si-a scos diverse certificate cum ca ar fi bolnav psihic spre a putea obtine o ... (vezi toată discuția)