avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap psihic grav - taxa de intretinere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap psihic grav - taxa de intretinere

Buna ziua !

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie :
Sunt tutorele unui frate cu handicap psihic grav ( 65 ani ) , pana in 2018 a fost internat intr-un centru de bolnavi psihic si nu am platit nimic ( L448/2006 , Art. 94 )
Anul acesta l-au mutat imtr-un centru de varstnici si am fost somat de asistenta sociala ca mi se pune poprire pe pensie pentru intretinerea lui ( L 287/2009 Art. 516 , 519 ) .
Se intelege ca dupe mutare nu mai este handicapat psihic grav ?
Cum pot proceda in acest caz ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Art . 516 ;519 din l 287/2009 ( cod civil ) sau art . 94.1 ; 94.2 din oug 51/2017 ( handicap ) , referitor la handicap psihic grav Faulkner Faulkner Buna ziua ! Sunt tutorele fratelui meu cu handicap psihic grav ( pus sub interdictie ) . A fost internat multi ani intr-un centru de bolnavi psihici , ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Norynor Norynor Am un baiat in varsta de 27 de ani dintr-o alta casatorie. Din cate am inteles si-a scos diverse certificate cum ca ar fi bolnav psihic spre a putea obtine o ... (vezi toată discuția)
Cine sunt susținătorii legali ai unui vârstnic cu venituri mici? chifor_lia chifor_lia Am un bunic internat intr-un centrul pentru persoane varstnice,iar veniturile dansului nu acopera contributia de intretinere in camin.Eu in calitate de ... (vezi toată discuția)