avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copil în afara căsătoriei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copil în afara căsătoriei

Bună ziua! Dacă mama copilului nu vrea să recunoască tatăl...tatăl fiind de acord să-și recunoască și dispus să plătească pensia alimentară...Cum poate obține un act în care mama nu are nici o pretenție de la tatăl copilului ? Sau trebuie tatăl să o cheme în instanță....? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Danutzcristyano, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danutzcristyano , utilizator 17:12, 11 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cu sau fara voia mamei tatal isi poate recunoaste copilul.
Din acel moment, legal, are obligatii.
mama poate sa i le ceara sau nu!
Dar mama nu vrea să treacă tatăl în certificatul de naștere al copilului, tatăl este în italia și mama în românia . Cum îl poate recunoaște?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Cu sau fara voia mamei tatal isi poate recunoaste copilul.
Din acel moment, legal, are obligatii.
mama poate sa i le ceara sau nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate coco2015 coco2015 Buna ziua, sunt in situatia de a avea un copil cu o femeie din afara casatoriei. Vreau sa fiu tata cu numele meu si la fel sa aiba si copilul (numele meu), ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui Hshshjz Hshshjz Buna ziua , va cer din nou ajutorul ...O sa pun in comentariu despre ce am vorbit data trecuta , sa se inteleaga mai bine .Acum completez cu ceea ce vreau sa ... (vezi toată discuția)