Buna ziua! Acum 20 de ani a decedat bunica, iar bunicul era decedat cu vreo 5 ani înainte.Mama si fratele ei au decedat amandoi acum 2 ani.Din partea mamei suntem 2 nepoti si 2 din partea unchiului.Mostenirea nu a fost dezbătută dupa niciun bunic.Bunicii aveau 4 ha de pamant arabil si 2000 m teren intravilan cu casa batraneasca.Fratele mamei si a construit acolo o casa si a folosit terenul.Decedand in 5 aprilie 2017 unchiul, verișoara mea vrea sa mergem la notar urgent sa facem" acte" ca sa beneficieze de o reducere , sa nu treaca mai mult de 2 ani de la deces., pentru ca vrea acte sa si construiasca inca o casa acolo.In acest caz expus, mie si fratelui meu, ne revine ceva ? Multumesc !
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie mai intai facute succesiunile de pe urma celor decedati mai inainte si apoi pentru ultimul. Dar poate ca da, acum este si momentul sa incepeti caci dupa cum descrieti situatia,este mult de munca. Si nu putetisa incepeti sa construiti nimic fara certificat de mostenitor care tine loc acum de titlu de proprietate.
La dezbaterea moștenirii dupa bunici suntem 4 nepoti. Toti avem.aceleasi drepturi? Cea care vrea sa mai construiască o casa ne cheamă la notar. Dacă au locuit in curtea bunicilor si au folosit pământul extavilan doar ei, adică fratele mamei pana la deces, lor li se cuvine totul?
Da, toti nepotii au drepturi egale. Nu li se cuvine totul. Daca vor sa pastreze, sa va despagubeasca pentru partea dumneavoastra, la valoarea pietei dar asta e intelegerea dupa succesiune.
Multumesc recunoscător! Nu intelegeam graba ca sa i dam copii dupa actele mamei si ale noastre si sa ne ducem sa semnam.., ca vrea sa mai construiască o casă. Poate nu stie nici ea ca avem drepturi egale!
avocatmaria
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Copii de pe toate actele se predau notarului care v a face succesiunea,
poate doreste sa va despagubeasca pentru partea dvs si sa va intelegeti la partaj.
daca nu va intelegeti la partaj, adica dupa dezbaterea succesiunii , puteti realiza partajul pe instanta - la judecata
Certificat mostenitor
hr
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)