avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit lunar realizat de catre concubin incasat in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit lunar realizat de catre concubin incasat in contul bancar al concubinei aflate in ccc

Buna seara!
Va rog sa ma ajuti sa ma lamuresc intr-o situatie care ma framanta.
Din cate stiu, legislatia actuala nu permite parintelui aflat in concediu de crestere a copilului sa obtina venituri, decat in anumite situatii pe care nu are rost sa le insir acum, atat timp cat primeste indemnizatie.
Speta este urmatoarea: concubinul a incheiat un contract de colaborare cu o firma ce presteaza servicii de car sharing iar plata pe care o incaseaza periodic intra in contul concubinei care se afla in ccc.
Imi puteti spune, va rog, daca in cazul unui control al institutiilor abilitate parintele aflat in ccc ar putea avea probleme aparand ca incaseaza in contul bancar un alt venit decat cel al indemnizatiei?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea avea probleme aparand ca incaseaza in contul bancar un alt venit decat cel al indemnizatiei, decat in situatia in care nu dovedeste ca acele venituri sunt ale concubinului.
Altfel, trebuie sa faca dovada ca este imputernicita sa incaseze sumele in numele si pentru concubin
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, dle Cornel Vasile. Ideea este ca daca s-ar urmari firul provenientei banilor, s-ar vedea ca nu titularul contului realizeaza acel venit. In plus banii intra intr-un alt cont decat cel in care intra indemnizatia de cc dar nu cred ca are relevanta. Cred ca s-ar putea dovedi usor faptul ca cel care realizeaza venitul este altul decat titularul contului bancar. Din anumite motive intemeiate s-a ales varianta de a incasa astfel venitul. Din pacate ma astept la orice din partea statului si de asemenea ma astept sa gaseasca probleme si incurcaturi acolo unde lucrurile sunt destul de simple.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, ar trebui sa fiti pregatita sa argumentati in cazul in care se va intampla asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare indemnizatie crestere copil alexandrabozga alexandrabozga Desi peste tot pe internet apare informația ca indemnizatia crestere copil nu se suspenda dacă se incaseaza dividende, pentru a fi sigura, am intrebat la ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramolex ramolex buna ziua. titulara unei interprinderi individuale este programata sa nasca in luna iunie 2013. intrucat duce sarcina mai greu, incepand cu luna mai ... (vezi toată discuția)