Valoare Ipotecă imobiliară asociație față de ipoteca bancară: Legea 196/2018 o plasează pe locul 2, după cea a băncii. Există cineva care și-a luat banii după contestarea planului de redistribuire?
Un apartament din cadrul asociatei de proprietari va fi vandut de banca prin executor bancar.
Eu am gasit diferiti cumparatori de-a lungul timpului (8ani) si banca a acceptat in sfarsit o oferta. Executorul m-a anuntat azi ca desi imi spunea mereu ca da primim banii inscrisi ca privilegiul conform vechii legii 230/2018 astazi legea 196/2018 ne plaseaza cu Ipoteca imobiliara pe locul 2 dupa banca ca o simpla ipoteca si acestea se iau in ordinea inscrierii.Prin urmare 0 lei ca doar pretul de vanzare este mult mai mic decat creditul dat in 2008.Pot doar contesta planul de distribuire a banilor si se blocheaza toti banii inclusiv ai executorului sau sa anulez oferta (cumparatorul face ce zic eu)
Exista cineva care si-a luat banii dupa contestarea planului de distribuire? Daca da imi puteti da un numar de dosar?
Eu am avut doar situatia in care a fost vandut un apartament de lichidator si ne-am luat banii inaintea bancii desi a contestat banca.
Cine a invocat disp L nr 230/2007 dovedeste ca nu stapaneste modificarile legislative in domeniu
L nr 230/2007 a fost abrogata din 28.09.2018
In cazul executarilor multiple,de bunuri imobile,statul are privilegiu
Buna dimineata. Din cate stiu nu. Doar daca respectivii/respectivul/respectiva au venituri, puteti pune poprire pe ele, dar presupun ca asta s-a facut deja. Am avut un caz in bloc. Asociatia a facut demersurile, dar banca a luat banii, ramanand ca asociatia sa sii recupereze " cum poate".
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@ynocentta,
Nu stiu de ce, dar in ultima perioada, cam dati cu stangu' in dreptu'.
Dati niste raspunsuri, de mai bine taceati ca filosof ramaneati.
Userul povesteste ca situatia este destul de veche, adica discuta pe bune de prev. L 230/2007, da?: Eu am gasit diferiti cumparatori de-a lungul timpului (8ani) si banca a acceptat in sfarsit o oferta.
Asadar despre ce vorbim?
Si, aici, nu este vorba de privilegiul statului. Discutam de privilegiul as. proprietari vs privilegiul bancii. Unde este statul aici? Haideti sa fim atenti la discutie si daca veniti cu informatii care pot aduce plus valoare - multumim!
In alta ordine de idei, cunosc userul si va asigur ca stapaneste destul de bine legislatia. Dumnealui doreste o parere, un sfat, un caz asemanator, eventual un "dosar" rezolvat in justitia romaneasca. Daca va depaseste situatia, asteptati, poate apare o solutie.
..................................
Eu as sfatui pe @w_v_w_v, sa discute cu dl. avocat Gelu Gabriel Puscas - Baroul Bucuresti, specializat in problemele asociatiilor de proprietari. Are blog, dar cel mai bine, cred ca ar trebui sa discutati la biroul dansului.
Daca ajungeti la un rezultat (favorabi / nefavorabil asociatiei), avem rugamintea sa ne informati si pe noi, aici pe forum. Este adevarat, este o situatie care se intampla mai rar, dar ete o situatie reala si trebuie tinut cont ca locuinta genereaza costuri pe care proprietarul, indiferent cine este, trebuie sa le achite, chiar daca in locuinta respectiva nu locuieste nimeni.
Mult succes!
Stima, A. Grecu
Omul face un imprumut pentru un apartament si pune gaj apartamentul. Deci intai e banca. Asociatia oricum o da tot pe locul 2 este si nu ia nimic daca nu ramane nimic.
Buna ziua,
Acum cativa ani in blocul in care locuiesc am avut exact aceeasi situatie. Apartamentul era cumparat cu credit imobiliar de un cetatean strain care la un moment dat a plecat din tara. Deoarece restantele se acumulau Asociatia a inscris privilegiul in CF. Rezultatul, nici macar nu s-a stiut ca banca a executat apartamentul si ca l-a preluat in proprietate. Dupa cateva luni, cand banca a vrut sa vanda apartamentul, au fost nevoiti sa solicite acea adeverinta cum ca nu exista datorii. Probabil ca am avut noroc si banca a considerat ca nu merita sa mai mearga in instanta si ne-a platit toata suma (care sa nu credeti era chiar mica) ca sa poata vinde.
Ipoteca imobiliara
Eelly
Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)