avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Valoare Ipotecă imobiliară asociație față de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Valoare Ipotecă imobiliară asociație față de ipoteca bancară: Legea 196/2018 o plasează pe locul 2, după cea a băncii. Există cineva care și-a luat banii după contestarea planului de redistribuire?

Un apartament din cadrul asociatei de proprietari va fi vandut de banca prin executor bancar.
Eu am gasit diferiti cumparatori de-a lungul timpului (8ani) si banca a acceptat in sfarsit o oferta. Executorul m-a anuntat azi ca desi imi spunea mereu ca da primim banii inscrisi ca privilegiul conform vechii legii 230/2018 astazi legea 196/2018 ne plaseaza cu Ipoteca imobiliara pe locul 2 dupa banca ca o simpla ipoteca si acestea se iau in ordinea inscrierii.Prin urmare 0 lei ca doar pretul de vanzare este mult mai mic decat creditul dat in 2008.Pot doar contesta planul de distribuire a banilor si se blocheaza toti banii inclusiv ai executorului sau sa anulez oferta (cumparatorul face ce zic eu)
Exista cineva care si-a luat banii dupa contestarea planului de distribuire? Daca da imi puteti da un numar de dosar?
Eu am avut doar situatia in care a fost vandut un apartament de lichidator si ne-am luat banii inaintea bancii desi a contestat banca.

Alte sfaturi??
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:36, 16 Iulie 2019
Acelasi lucru rezulta si din legea fostă 230 cat si 196,care stipuleaza.....nu se poate vinde un apartament fără adeverinta de la asociatie ca nu exista restante,sau dacă cumparatorul nu și ia angajament ca va plati datoriile.
Prin incasarea restantelor,este logic ca asociația incaseaza prima datoria existentă
E logic dar cate cazuri cunoateti in care a castigat asociatia de proprietari?

Legiuitorul ar fi trebuit sa pevada mult mai clar ca sumele datorate asociatiei de proprietari sa fie platite primele de executorrespectiv lichidator.
Deasemena ar f itrebuit sa specifice ca pe perioada executarii sau dupa caz a lichidarii(faliment) creditorul majoritar sa fi obligat sa platesca lunar sumele datorate asociatiei de proprietari intrucat el este cel care decide daca tine bunul.
Ii trimite executorul sau lichidatorul uite am gasit eu sau asociatia unclienta sau o oferta si el respinge dupa bunul plac in timp ce la asociatia de proprietari se aduna datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)