avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Valoare Ipotecă imobiliară asociație față de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Valoare Ipotecă imobiliară asociație față de ipoteca bancară: Legea 196/2018 o plasează pe locul 2, după cea a băncii. Există cineva care și-a luat banii după contestarea planului de redistribuire?

Un apartament din cadrul asociatei de proprietari va fi vandut de banca prin executor bancar.
Eu am gasit diferiti cumparatori de-a lungul timpului (8ani) si banca a acceptat in sfarsit o oferta. Executorul m-a anuntat azi ca desi imi spunea mereu ca da primim banii inscrisi ca privilegiul conform vechii legii 230/2018 astazi legea 196/2018 ne plaseaza cu Ipoteca imobiliara pe locul 2 dupa banca ca o simpla ipoteca si acestea se iau in ordinea inscrierii.Prin urmare 0 lei ca doar pretul de vanzare este mult mai mic decat creditul dat in 2008.Pot doar contesta planul de distribuire a banilor si se blocheaza toti banii inclusiv ai executorului sau sa anulez oferta (cumparatorul face ce zic eu)
Exista cineva care si-a luat banii dupa contestarea planului de distribuire? Daca da imi puteti da un numar de dosar?
Eu am avut doar situatia in care a fost vandut un apartament de lichidator si ne-am luat banii inaintea bancii desi a contestat banca.

Alte sfaturi??
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:36, 16 Iulie 2019
Situatiile de felul acesta trebuie bine reglementate de catre legislatie.
Locuinta poate sta goala (ca in cazul expus mai sus), dar aceasta "genereaza" cheltuieli - si pot sa va dau doar un singur exemplu: se degradeaza terasa blocului, proprietarii reclama acest lucru la asociatie, care dupa ce verifica, constata justetea reclamatiei si intreprinde toate etapele in vederea reparatiilor. Costurile reparatiei se repartizeaza proportional cu c.p.i. - asadar inclusiv apartamentului nelocuit, detinut de banca. Apoi, sunt celelalte cheltuieli, lunare care se repatrtizeaza lunar si in mod legal, pe c.p.i. Toate aceste cheltuieli, neachitate, banca nu le recunoaste si nu inteleg din ce cauza. Daca ceilalti proprietari nu reparau terasa, subsolul, etc. banca se "trezea" cu un apartament de-a dreptul degradat pe care in mod evident nu l-ar mai putea vinde, sau l-ar vinde la un pret foarte mic...
Aceasta este si ideea autorului acestui topic - s-a mai intalnit cineva (as. prop.) cu o speta asemanatoare? Cum s-a rezolvat, poate in instanta? Nr. dosar?
E un caz fericit pentru asociatie. Banca a preluat ea in proprietate apartamentul apoi nu a facut toate actele si hartiile necesare pentru a anula penalitatile si datoriile. Probabil gasisera un client si era mai rentabil sa primeasca banii rapid decat sa se judece cu asociatia. Daca scotea apartamentul la licitatie asociatia nu primea nimic cu tot cu privilegiul din CF, pentru ca banca are primul privilegiu ca cel care a dat banii pentru apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incazul descris de doamna Savu Rodica e cazul in care banca dupa ce apeleaza la un executor judecatoresc care nu reuseste sa vanda apartamentul intr-o perioada il da inapoi si banca il preia in proprietate apartamentul gol.
Odata ce il preia este ca si un locatar obisnuit si necesita adeverinta la vanzare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am gasit aici hotarearea instantei la Contestaţie la procesul verbal de distribuire a sumeler de catre o asociatie de proprietari

[ link extern ]
uite ca mai si castiga lumea.
[ link extern ]
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează Procesul-verbal din 07.05.2019 de eliberare a sumelor rezultate din executarea silită imobiliară emis de BEJ în cadrul dosarului de executare nr. 457/2010. Dispune includerea contestatoarei Asociaţiei de proprietari Snagov , cu suma în cuantum de 30915,76 lei, în planul de distribuire a sumelor rezultate din executarea silită imobiliară efectuată în dosarul de executare nr. 457/2010 de pe rolul BEJ . Obligă intimata =BANCA la plata către a sumei în cuantum de 335,58 lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de fotocopierea dosarului de executare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Tribunalul Ilfov. Cererea se va depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 11.06.2019.
Document: Hotarâre 3694/2019 11.06.2019

Valoarea privilegiului e mare ca de asta e privilegiu.

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)