avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anularea suspendarii executarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anularea suspendarii executarii pedepsei

Buna ziua. Am fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare intr-un dosar penal. In luna mai 2019 se termina cei 2 ani de supraveghere. Am primit azi, 11.03.2019 instiintare de la judecatorie pentru revocarea sau anularea suspendarii executarii pedepsei, pentru data de 18 aprilie 2019. Stiu ca obligtiile civile trebuiesc indeplinite integral cu cel putin 3 luni inainte de expirarea termenului de supraveghere. Eu mi-am indeplinit toate atributiile fata de serviciul de probatiune, am facut si orele de munca in folosul comunitatii si orele de reintegrare sociala. Insa nu am platit cheltuielile de judecata si prejudiciul de 8000 lei celui care mi-a deschis procesul, pentru ca nu am avut posibilitate(am platit doar 500lei din 8000lei). Pentru asta mi se poate anula suspendarea si pot primi executarea pedepsei? Am pus la dosarul ce l-a trimis doamna de la probatiune la judecatorie, foaie de la angajatorul meu din care reiese ca iau salaiu net de 800 si ceva de lei,pentru ca am o poprire pe salariu. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:59, 12 Martie 2019
Riscati revocarea suspendarii, trebuia sa platiti obligatiile civile stabilite prin hotarare sau cel putin sa platiti in fiecare luna cate ceva, in limitele posibilitatilor.
Am inteles ca risc revocarea. Dar nu se va lua in considerare ca am poprire pe salariu ? Stiu ca dupa luarea popririi trebuie sa ramana o anumita suma pentru cheltuieli de subzistenta. Ceva de 60% din salariu net stiam. Nu stiu exact. adica pana sa se maresca salariul minim, ramaneam cu 800. in conditiile in care doar facturile sunt 4-5 mil. mancare transport si altele..Se va tine cont sau nu de asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs asa trebuie sa va aparati, instanta urmeaza sa aprecieze. Daca aveti posibilitatea, imprumutati-va si achitati, asa nu o sa mai riscati nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa fi achitat cât puteti.
Este foarte importanta intenția...
Eu va inteleg situatia dar depinde si ce instanța nimeriti...
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am nevoie de raspuns. multumesc Constantin Alex Constantin Alex Buna seara oameni buni Am si eu mai multe intrebari. Am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare pentru posesie marihuana, o cantitate foarte mica, ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Neîndeplinirea obligații civile Banicasorinadrian93 Banicasorinadrian93 Bună seara. Fără sa întru prea mult în detalii aiurea va întreb cu respect: Sunt în probațiune dintro cauza penala, am îndeplinit aproape toate ... (vezi toată discuția)