Acoperișul balconului meu a fost deteriorat de firmele care au executat lucrări de izolație exterioară la etajele superioare. Cine se face răspunzător de plata daunelor?
Locuiesc la parter și am balcon modificat, cu acte și plata impozitului separat fata de locuință, la primarie. În toamna anului trecut s-au făcut izolații exterioara la etajele superioare și din nefericire firmele ce s-au ocupat de izolatii;au adus daune a acoperișul balconului. Cine se face răspunzător de plata daunelor.
O situație asemănătoare și pentru un vecin de la etajul 3 care a efectuat lucrări de reparații la baie și în urma acestor reparații eu am fost inundat de pe coloana și tavanul băii a fost deteriorat
Raspunderea este a celor ce au deteriorat bunurile, respectiv firma de contructii (trasa la raspundere de asociatia de proprietari - caci acoperisul este parte comuna de a carei integritate raspunde asociatia), respectiv vecinul care a produs inundatia (tras la raspundere de dvs personal pt ca instalatiile aflate in interiorul apartamentului - cu exceptia tevilor comune - se afla in paza si supravegherea proprietarului apartamentului respectiv).
de ce aoperisul balconului vecinului de la parter , si mai ales ca este extins e bun comun ? el acopera imobilul vecinului nu a tuturor locatarilor de pe tronson?