avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperișul balconului meu a fost deteriorat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperișul balconului meu a fost deteriorat de firmele care au executat lucrări de izolație exterioară la etajele superioare. Cine se face răspunzător de plata daunelor?

Locuiesc la parter și am balcon modificat, cu acte și plata impozitului separat fata de locuință, la primarie. În toamna anului trecut s-au făcut izolații exterioara la etajele superioare și din nefericire firmele ce s-au ocupat de izolatii;au adus daune a acoperișul balconului. Cine se face răspunzător de plata daunelor.
O situație asemănătoare și pentru un vecin de la etajul 3 care a efectuat lucrări de reparații la baie și în urma acestor reparații eu am fost inundat de pe coloana și tavanul băii a fost deteriorat
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 14:26, 15 Martie 2019
Raspunderea este a celor ce au deteriorat bunurile, respectiv firma de contructii (trasa la raspundere de asociatia de proprietari - caci acoperisul este parte comuna de a carei integritate raspunde asociatia), respectiv vecinul care a produs inundatia (tras la raspundere de dvs personal pt ca instalatiile aflate in interiorul apartamentului - cu exceptia tevilor comune - se afla in paza si supravegherea proprietarului apartamentului respectiv).
Trebuie să formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală, luați legătura cu un avocat!
de ce aoperisul balconului vecinului de la parter , si mai ales ca este extins e bun comun ? el acopera imobilul vecinului nu a tuturor locatarilor de pe tronson?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! apartamentul meu a fost inundat din cauza unei baterii ... ABBABBABBA ABBABBABBA Buna ziua! Apartamentul meu a fost inundat din cauza unei baterii stricate de la dus. Ca urmare, toti vecinii pana la parter(etajul 2,1,p) au fost inundati ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)