avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Apartamentul meu a fost inundat din cauza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Apartamentul meu a fost inundat din cauza unei baterii ...

Buna ziua!
Apartamentul meu a fost inundat din cauza unei baterii stricate de la dus.
Ca urmare, toti vecinii pana la parter(etajul 2,1,p) au fost inundati de asemenea.
Tin sa mentionez ca nu locuieste nimeni acolo acum.
Noi am fost anuntati dupa 2 zile de la incident astfel:
Vecina de sub ne-a spus ca ea a vazut duminica seara apa pe tavan, dar nu a anuntat pe nimeni si s-a culcat. Cand s-a trezit apartamentul ei era inundat si abia atunci a anuntat pompierii/administratorul( pe noi nu).
Abia marti dupa-masa am fost anuntati ca am inundat vecinii, timp in care apartamentul nostru inca era inundat.
Cine este vinovatul aici? Tinand cont ca daca eram anuntati duminica seara niciun alt vecin nu ar fi fost afectat inafara de cel de sub noi.
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 20:48, 14 Iulie 2021
proprietarul ap cu avaria........dupa cum puneti problema, pare ca vecinii sunt vinovati si de inundatia ap cu avaria
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
hob, utilizator
Vreau sa spun doar ca daca eram anuntati atunci cand s-a observat puteam evita pagubele de la etajul 1 respectiv parter.
ma indoiesc ca vecinii pot fi acuzati de rea-vointa......un avocat poate spune exact ce se poate face,dar numai in instanta,cu anumite sanse si nu cred ca merita

din pacate nu vad alta varianta decat sa va asumati pagubele
Vinovatul aici este cel care nu a închis robineții de izolare știind ca nu locuiește acolo și dacă apare o defectiune(cum a apărut la bateria de la dus) inunda toti vecinii.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator
Culpă este a dvs nu aveti nici o sansa cu o astfel de, ' poveste/varianta" în instanță.. există posibilitatea să nu.locuiaca nimeni sau vecinul care spuneti ca a observat să fie plecat etc.Daca apartsmentele inundate sunt asigurate o sa fie achitate daunele de către asigurator care ulterior va solicita recuperarea daunelor achitate de la dvs, dacă nu sunt asigurate vecinii pot să vă dea in judecata direct etc..

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)
Bună mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde ... 0305 0305 Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde locuiesc chiriași ,va rog sa mi spuneti într-un eventual proces pe cine dau în judecata ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)