avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Antecedente prescrise-Examen M.A.I.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Antecedente prescrise-Examen M.A.I.

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul urmator la speta de mai jos.
In urma cu 21 ani am primit o amenda penala pe care am achitat-o.
In urma cu 5 ani mi-a fost intocmit un dosar penal pentru neprezentarea in termenul celor 5 ani pentru prelungirea avizului de port arma,m-am prezentat dupa cateva zile de buna voie si am predat arma.Dosarul a fost finalizat de catre instanta cu scoaterea de sub urmarire penala.
Acum as dori sa ma inscriu la un concurs cu incadrare din sursa externa la M.A.I.
Aveti idee daca prima situatie este prescrisa,cea de-a doua se va lua in calcul si daca dosarul imi va fi respins?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariusvladut78 , utilizator 13:57, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati cazierul judiciar si asa veti afla daca este curat.
Nu vorbim de prescriere aici!
In prima situatie ar trebui sa intervina reabilitarea (dar, este important de stiut ce scrie in hotararea prin care s-a stabilit amenda penala) apoi in a doua situatie nu exista o infractiune, deoarece a intervenit scoaterea de sub urmarirea penala.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda administrativa-reabilitarea de drept? IonutGheorgheLad IonutGheorgheLad Buna ziua! Am si eu o problema, in data de 01.10.2013 am fost scos de sub urmarire penala conform art.18^1 CP si mi sa aplicat amenda administrativa in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune administrativa pentru evaziune fiscala ioana_grad ioana_grad Buna ziua vin si eu cu o ff mare rugaminte si in speranta ca ma va ajuta cineva cat mai urgent. Am scos un cazier judiciar in data de 02.12.2008, care era ... (vezi toată discuția)
Arma de vanatoare Lupisor Lupisor un amic de-al meu vrea sa isi ia permis de arma de vanatoare dar a fost condamnat acum aproape 20 de ani la 1an si 10 luni cu suspendare pentru art. 208 209 ... (vezi toată discuția)