avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... arest domiciliar-control judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

arest domiciliar-control judiciar

Buna ziua.In momentu de fata sunt sub arest domiciliar,asteptam citatie pentru instanta de prelungire,dar trebuie sa ma duc la diicot,nu la instanta..Interbarea mea este,ma poate plasa procuroru sub control judiciar dupa terminarea acestui arest domiciliar fara sa mai ceara in instanta ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 19:33, 12 Martie 2019
Dacă sunteți în faza de urmărire penală: dacă expiră măsura arestului la domiciliu, iar procurorul nu solicită judecătorului de drepturi și libertăți prelungirea măsurii, atunci măsura expiră și nu mai aveți nicio interdicție. Se poate ca după expirarea măsurii procurorul să dispună luarea măsurii controlului judiciar.
Dacă sunteți în faza de cameră preliminară sau judecată, atunci doar judecătorul de cameră preliminară, respectiv instanța poate dispune cu privire la măsurile preventive din cauză.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu jonnycage jonnycage Buna ziua, am stat in arest preventiv 6 luni fara 6 zile , la ultima prelungire am facut cerere de inlocuirea masurii asa ca instanta a dispus locuirea ... (vezi toată discuția)
Materie juridica florentina cocan florentina cocan Judecatorul dispune inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu,cand se pune in aplicare? Dupa terminarea celor 30 de zile de arest preventiv sau ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)