avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Materie juridica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Materie juridica

Judecatorul dispune inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu,cand se pune in aplicare? Dupa terminarea celor 30 de zile de arest preventiv sau dupa 72 de ore? Mentionez ca de 48 de ore procurorii nu au facut contestatie. Instanta sa pronuntat pe data de 5.03.2019 la ora 9. dimineata.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:08, 7 Martie 2019
La expirarea termenului de contestație, dacă nu s-a făcut contestație, se pune în executare dispoziția judecătorului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La expirarea măsurii înlocuite se aplica deoarece vechea masura nu mai exista fiind înlocuită.
Dacă parchetul se agita si se grăbește să se judece contestația nu mai ajunge in arest la domiciliu daca se admite contestația parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest domiciliar-control judiciar Pirvut Denis Pirvut Denis Buna ziua.In momentu de fata sunt sub arest domiciliar,asteptam citatie pentru instanta de prelungire,dar trebuie sa ma duc la diicot,nu la ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. fratele meu este reținut din luna iunie pt ... Zegreanu Zegreanu Bună dimineața. Fratele meu este reținut din luna Iunie pt lovire și alte violente. Sau judecat, sau făcut apel contestatie și cam tot ce se putea face. ... (vezi toată discuția)
Contestatie de catre procuror la admiterea schimbarii măsurii educativă a internării (art.516 si art. 517 ncpp) - unde se judeca si in cat timp? roica1235 roica1235 Buna ziua, As dori sa intreb daca cineva stie in cat timp si unde se poate judeca o contestatie depusa de catre procuror la admiterea cererii de schimbare ... (vezi toată discuția)