avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare apartament construit in 1985
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare apartament construit in 1985

detinem -eu si sotul meu un apartament proprietate personala pe care l-am dobandit in urma unui contract de constuire incheiat intre noi si IJGCL= firma constructoare la data respectiva, platit prin imprumut la CEC. Apartamentul a fost dat in folosinta in decembrie 1987, l-am achitat integral in 2004. Blocul a fost intabulat in 1994. Problema e ca noi nu am intabulat apartamentul pana acum. Iar acum cand am inceput demersurile pt intabulare mi se cere titlul de proprietate- act pe care noi nu il avem deoarece nu a fost emis. M-am interesat si mi s-a spus ca acest act se emite in 3 exemplare- unul revine proprietarului, unul ramane in arhiva primariei, al treilea la impozite si taxe. Am facut cerere scrisa la ambele institutii in vederea obtinerii unui duplicat plecand de la premisa ca acel act a fost emis si noi nu l-am primit (ceea ce e o tampenie ca doar nu e un act pe care il primesti prin posta!) tocmai pentru a demonstra ca acel act nu a existat niciodata. Primaria ne-a raspuns ca arhivele lor sunt incomplete si ei nu mai emit astfel de documente, iar la Impozite si taxe ca nu detin acest document- noi platind de 15 ani impozit in baza contractului de construire si a declaratiei fiscale (primii 10 ani de la construire am fost scutiti de impozit)
Problemele mele sunt:
1- e posibil ca la serviciul cadastral si de carte funciara sa imi pretinda un act care nu a fost emis?
2- daca ajung in instanta pentru reconstituirea dreptului de proprietate- cat dureaza acest demers si care ar fi costurile?
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 15:49, 20 Noiembrie 2009
buna ziua!
pt intabularea unui imobil vi se cer urmatoarele doc:
-contract de construire in copie legalizata
-proces verbal de predare primire copie legalizata
-chitanta achitare integrala a imbilului
-documentatie cadastrala.
nush ce titlu de prop vi se cere!
poate ordinul prefectului prin care vi se atribuie dr prop asupra cotei indivize de tern, dar nu in mod obligatoriu
-certificat de atestare fiscala
-decl notariala ca actele au fost sa nu transcrise.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Din cate stiu eu , in mod normal daca ai contract de vanzare-cumparare nu-ti mai trebuie si nu se mai elibereaza un titlu de proprietate.
nu am contract vanzare cumparare pt ca nu am fost chiriasi - am contract de construire (blocul era in stadiu de proiect cand am contractat apartamentul - pe vremea aceea eram f tineri nu am fi primit repartitie )-plus proces verbal receptie locuinta , contract imprumut cu CEC si adeverinta ca l-am achitat integral si certificat fiscal ca avem impozitul platit la zi. Suntem singurii proprietari ai apartamentului , locuim si in prezent aici.
am inclusiv atribuirea cotei parti din partile comune ale blocului si totusi cucoana de la cartea funciara imi cere acel nenorocit de act inexistent.
Incearca si citeste Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006 , Titlul II , capitolul 2 , "Procedura de inscriere in cartea funciara " Da cautare pe google : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata teren aferenta cotei indiviza apartament-neclar dever dever buna ziua, s-a achizitionat un apartament cu 3 camere de catre al 3 lea proprietar. in ultimul contract realizat scrie ca se transmite totodata si cota ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Rrrrmmmm Rrrrmmmm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, mai jos prezentata, pentru a sti cum sa procedez dpdv legal. Am o ruda, care in anul 1984 a cumparat ... (vezi toată discuția)
Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)