avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare prin Prima Casa apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare prin Prima Casa apartament ipotecat

Buna seara,

Doresc sa achizitionez prin Prima Casa un apartament pe care proprietarul mai are de platit 14000 de euro din creditul ipotecar. Proprietarul mi-a sugerat sa facem un antecontract (promisiune de vanzare-cumparare) cu un avans de 14000 de euro, pe care dansul sa-i foloseasca in stingerea datoriei ipotecare, urmand ca apoi sa ii achit restul de bani din imprumutul pe care il fac eu prin Prima Casa. Mentionez ca inca nu am facut niciun demers pentru Prima Casa, dar ca avand in vedere situatia noastra financiara, nu vor fi probleme in a obtine creditul.
As vrea sa stiu ce garantii imi ofera acest antecontract, pentru ca nu ma convinge deloc abordarea, avand in vedere ca indiferent daca platesc avansul de 14000 acum sau asteptam pana in momentul in care primesc eu confirmarea pentru creditul prin Prima Casa, timpul de asteptare pentru cumparator si vanzator este acelasi. Mi se pare suspect faptul ca vanzatorul doreste neaparat acest avans de 14000, nu as vrea sa raman cu ochii in soare dupa, avand in vedere ca este totusi o "promisiune de vanzare-cumparare". Banii poate nu ii pierd, dar n-as vrea sa-i blochez apoi cine stie cat timp, pana ii obtin inapoi dupa ce ma judec cu respectivul. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 19:48, 12 Martie 2019
Sa mergeți la banca sa vedeți care ar fi avansul Pt prima casa și dacă acesta este mai mic, atât dati- cât spune banca.
Pt ca oricum banca va va cere o promisiune bilaterala - dacă aceasta este modalitatea Dvs de creditare / opțiunea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Antecontract recuperare avans SimionDaniela! SimionDaniela! Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)