avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare medicala dupa incetare contract munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare medicala dupa incetare contract munca

Daca contractul de munca a incetat in data de 22 Februarie 2019, cat timp mai pot beneficia de asigurarea medicala CNAS?
Spre exemplu, am un RMN de facut in data de 18 Martie 2019 - mai pot beneficia de gratuitatea CNAS daca nu a mai fost incheiat un alt contract de munca intre timp?
Am scos adeverinta de la ANAF pentru a demonstra ca nu am venituri astfel incat sa pot depune documente la angajatorul sotului sa devin coasigurat insa pe adeverinta de la ANAF inca apar cu venituri in data de 13 Martie 2019.
Ce ma sfatuiti sa fac? Voi beneficia de gratuitate la RMN in baza contractului de munca anterior sau nu?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Maria_1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria_1234 , utilizator 13:40, 15 Martie 2019
Trei luni mai puteti sa fiti asigurat pana sa depuneti la anaf declaratia unica doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp in care sa decarati ca vei plati contriutie la sanatate ca persoana fara venit pentru 6 luni x 208 lei lunar si sa fiti asigurata tot anul 2019.
Sa aveti in vedere ca se va considera ca sunteti asigurata de la data depunerii declaratiei, nu de a data cand veti face plata acelei contributii la sanatate rezultata din declaratie. Termenul de plata este pe 15 decembrie 2019 si veti beneficia si de bonusul de 5%.
Daca spuneti ca sunt asigurata inca 3 luni de ce trebuie sa mai platesc? Dupa cum mentionat in prima postare am nevoie sa stiu daca voi beneficia de gratuitatea CNAS pentru acest RMN sau nu avand in vedere ca inca sunt in aceste 3 luni de la terminarea contractului. Am depus actele si la locul de munca al sotului pentru a fi coasigurat. Pot sa fac RMN-ul gratuit sau nu? Nu ma intereseaza ce am de facut peste cele 3 luni pentru ca planuiesc sa ma reangajez. Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Informatii coasigurat pe asigurarea sotului andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa. Intre timp, dorim ca ... (vezi toată discuția)
Coasigurat versus asigurat fara venituri aniodehcane aniodehcane Buna ziua, Am sunat la CNAS pentru a ma lamuri cum se stabileste calitatea de coasigurat, insa doamna mi-a sugerat depunerea documentelor similare ... (vezi toată discuția)