avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112

buna ziua,
Nelamurirea mea este urmatoarea:
1.Parintii mei au facut un act de vinzare -cumparare pe numele meu a unui apartament cu mai multi ani in urma. In act este stipulat ca "vindem apartamentul Fiicei noastre Casatorita cu ...X" (adica numele sotului meu).
intrebarea mea este :Sotul meu are drept de proprietate la acest apartament la fel ca mine?
2:Soaccra mea este in curs de a cumpara un apartament sub incidenta L112.
Doreste ca sotul meu sa semneze la incheierea actelor dar zice ca nu are dreptul ca mai detine o proprietatae.In acest caz zice ca trebuie sa semneze copiii mei care sunt majori.
Intrebarea mea este:
Poate sotul meu sa semneze? Si ce implica acest lucru in viitor?Locuinta va putea fi vinduta in viitor? Deoarece am inteles ca nu poate fi vinduta mai devreme de 10 ani de la data cumpararii.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:12, 20 Noiembrie 2009
1. da, este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, sotul are si el dreptul.
trebuia sa vi sa faca o donatie nu o vanzare.

2.cred ca poate el personal, aici nu ne pronuntam ca nu stim exact situatia.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)