avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare salariu mediu pe unitate pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare salariu mediu pe unitate pentru nastere copil

Buna ziua,

Sotia unui salariat a nascut, acesta nefiind angajata cu contract de munca. Ea practica o profesie liberala. Pot sa-i ofer tatalui acest salariu mediu pe unitate conf. art 51 lit c din CCM?
In afara de declaratia sotiei ca nu e angajata cu CIM si certificatul de nastere al copilului mai am nevoie si de alte acte.

Multumesc!

Mariana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 13 Aprilie 2011
Buna seara. Am si eu nevoie sa aflu care este baza legala prin care se spune ca angajatorul nu poate acorda ajutorul la nastere daca angajata nu a depus cerere. Va multumesc frumos
1. Nu exista asa ceva precizat in nici o lege si nici in CCM.
2. Angajatorul poate acorda acest drept fara sa astepte cererea.
3. Dar la fel de adevarat este ca ar fi buna o cerere pentru a demonstra angajtroului ca ai solicitat acest drept.
4. De regula angajatorii nu prea dau de buna voie drepturile salariatilor decat dupa ce sunt constransi.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Eu aveam nevoie si din punctul de vedere al contabilitatii. Cum pot justifica acea suma daca nu am nici un act?
danaflo a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns. Eu aveam nevoie si din punctul de vedere al contabilitatii. Cum pot justifica acea suma daca nu am nici un act?

Atunci in ce baza s-a acordat, daca nu exista o cerere din partea salariatei/salariatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii la nasterea unui copil BG BG Buna ziua! Intrucat au tot fost multe dintre legi anulate iar altele completate sau schimbate, va rog sa ma ajutati sa identific care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)
Dosar stimulent - copil in plasament sabineta sabineta M-am intors la serviciu dupa cateva luni de CIC si as vrea sa stiu care sunt actele pe care trebuie sa le depun in dorarul pentru acordarea stimulentului. ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului adinamiia adinamiia buna am si eu o intrebare... am nascut pe 4 iulie anul acesta marti 13 iulie am mers la primarie sa fac dosarele pentru alocatia copilului ce dreputio are ... (vezi toată discuția)