avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii intretinere

buna ziua
am avut o datorie foarte mare la intretinere, din care am platit jumatate si mai am jumatate de plata.
problema este ca desi am inceput sa platesc, presedintele de asociatie tot trage de mine sa platesc ca daca nu ma da in judecata si o sa imi ia casa la licitatie.eu nu am posibilitatea sa platesc integral toata suma ce a ramas, doar treptat.
mentionez faptul ca presedintele de asociatie are in imobilul in care locuiesc aproximativ 10 propietati si inca mai continua sa dea oamenii in judecata si sa le cumpere camerele la licitatie!
la ultima sedinta cu propietarii l-am rugat sa ma dea in judecata pentru a cere si o expertiza contabila asupra sumei pe care o datorez, deoarece mi se pare ca au socotit mult mai mult decat datorez! in urmatoarea luna, la afisajul de la intretinere erau trecute la „ salarii si cheltuieli administrative” suma de 496 de lei in timp ce toti vecinii aveau suma de 22 de lei.
cand am fost la asociatie si am intrebat de ce am aceasta suma, au spus ca sunt cheltuielile de judecata!
este corect faptul ca m-au pus sa platesc cheltuielile de judecata inainte sa inceapa procesul?
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Elena_49, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena_49 , utilizator 08:05, 14 Martie 2019
Din păcate, asociația are dreptul.de a va da în judecată.
Ce datorie aveti?
eu i-am propus sa ma dea in judecata pentru a cere o expertiza contabila asupra sumei pe care o datorez!
acum mai am suma de 24000 de lei din 39800de lei
iar luna aceasta mi-a venit de plata 978 de lei pe o singura luna, pentru o camera de 12 m2
Elena_49, utilizator
Ca sa va poata vinde casa la licitație trebuie ca suma sa depășească 10000 lei.
Sub aceasta suma nu se poate face licitație.
Pana nu are hotărâre definitivă nu va poate executa.
Este posibil sa le si cada vreo 4000 lei daca au făcut ilegalități.
Poate ca nici nu trebuia sa platiti daca erau mulți ani.
Trebuia să fi mers la avocat și poate ati fi scapat de câteva mii de lei datorie.Trebuia verificat daca nu s-a prescris ceva.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc domnul avocat, acum astept sa imi vina citatie sa ma prezint la tribunal, dar este normal sa platesc cheltuielile de judecata inaintea procesului?
Cheltuielile de judecată se achita dupa ce va obliga instanța prin hotărârea judecătorească.
Dacă v-au incarcat aiurea e posibil ca instanța sa le reducă.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Este legal sau nu? hadrys hadrys daca ai fost dat in judecata de asociatia de locatari, iar in timpul procesului ai achitat suma restanta, iar ca drept urmare procesul a fost anulat este ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere la bloc mireladolta mireladolta buna seara . pe data de 20.02.2014 s-a dat hotarare la judecatoria sectorului 4 sa platesc suma de 3400 de lei in termen de 6 luni de la data pronuntarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu expert cporumbel cporumbel Asociatia a actionat in justitie un proprietar pt datorii la intretinere de 34 mil lei, acumulate in ultimii 2 ani, dar in cerere a specificat perioada de ... (vezi toată discuția)