avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare onorariu expert
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare onorariu expert

Asociatia a actionat in justitie un proprietar pt datorii la intretinere de 34 mil lei, acumulate in ultimii 2 ani, dar in cerere a specificat perioada de litigiu doar de 1 an, si tot pe 1 an a depus documente justificative. In consecinta , instanta a stabilit de plata doar 13 mil lei. Asociatia a facut recurs, instanta a propus expertiza contabila, asociatia a platit onorariul contabilului de 10 mil lei, prin expertiza s-a stabilit de plata suplimentar 3 mil lei, fata de prima instanta.Se poate recupera suma platita de asociatie pt expertiza de la proprietarul restantier, de la toti membrii asociatiei sau se va pune in sarcina presedintelui care a gresit perioada de litigiu?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:49, 20 Aprilie 2012
pai daca ati cerut cheltuieli de judecata se poate cere de la proprietar.
Recuperarea acestor cheltuieli se face de la restantier daca asociatia de proprietari a cerut la recurs ca aceste cheltuieli sa cada in sarcina restantierului si in hotararea judecatoreasca se stipuleaza expres acest lucru.
Daca nu, atunci recuperarea se face prin hotararea AG a proprietarilor, fie din fondurile asociatiei, fie direct de la cel care a gresit - presedintele asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari vs. proprietar - cheltuieli de judecata tezeu15 tezeu15 Buna ziua, in urma unui proces cu asociatie de proprietari, intentat de catre aceasta, am fost obligati la plata cheltuielilor de judecta, si anume de 400 ... (vezi toată discuția)