avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA si angajat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA si angajat

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau sa-l mentin in continuare, acest aspect presupune alte obligatii? Ca de exemplu plata obligatorie a CAS si CASS si din PFA! Mentionaz ca venit meu lunar pe PFA este mai mic decat salariul minim.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:54, 13 Martie 2019
Nu are importanta faptul daca veti plati au nu contributiile sociale 10% sanatatea si 25% pensia pentru pfa cu faptul ca in acelasi tip mai aveti si un contract de munca valabil in alta parte.
Asta depinde doar de valoarea venitului net anual pe pfa. Daca acest venit net anual adica venitul brut incasat - cheltuielile deductibile anuale platite sunt peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, adica in acest an peste 24960 lei, veti plati cass si cas. Procentele se aplica la valoarea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatate pfa Reli15 Reli15 Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu? (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale obligatorii eustinaionescu eustinaionescu Sunt salariata, avand functia de medic specialist in cadrul GARZI MEDICI, cu contract individual de munca nr. 0/42915 si conform Ar1 din act aditional ... (vezi toată discuția)