avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sanatate pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sanatate pfa

Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:48, 12 Aprilie 2019
Ca sa vedeti daca trebuie sa platiti in 2019 cass 10% si cas 25% (deci ambele) pe pfa nu are importanta ca in acelasi timp mai aveti in alta parte si un contract de munca valabil ci conteaza doar daca venitul net anual al pfa adica venituri anuale brute incasate - cheltuieli deductibile anuale platite pe pfa (fara contributiile sociale) sunt peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie, adica de exemplu in acest an peste 24960 lei. Daca trebuie sa platiti, procentele se aplica doar la valoarea plafonului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat Benafflek Benafflek Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)