avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:30, 21 Noiembrie 2009
1. Iata ce spune OUG 28/2009:
Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispoziþiile art. 39 alin. (1) si art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pentru persoanele care se încadreazã în una dintre situaþiile prevãzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pânã la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaþiei de somaj, stabilitã în condiþiile legii, se prelungeste cu 3 luni.
2. Deci, daca intrati in somaj incepand cu data de 01.01.2010 nu mai intrati sub incidenta acestei ordonante.
3. S-ar putea sa se modifice OUG dar asta este numai o presupunere a mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Durata somajului? GYOGYO GYOGYO A-SI VREA UN RASPUNS,CA SA STIU CAT TIMP BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ CU O VECHIME DE 7ANI SI 9 LUNI?VA MULTUMESC.:( (vezi toată discuția)
Durata somaj cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara. In februarie trec 12 luni de cind am intrat in somaj.Va rog sa-mi spuneti daca se prelungeste somajul meu cu 3 luni? multumesc (vezi toată discuția)