avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalism

Exista vreo lege care sa interzica astora sa rupa afisele electorale? La noi le rup toate si le lasa doar pe ale lui Basescu. Nu mi se pare corect, stiu si cine le upe si vreau sa stiu daca e vreo lege care sa le interzica asta.(le rup oamenii primariei)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:52, 4 Iunie 2010
Legea nr.3/2000 si Legea nr.375/2003
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Am si eu o intrebare : Daca o persoana ce locuieste intr-un bloc se apuca si scrie pe usa de la spalatorie cu marcher permanent un mesaj ( cei drept nu obscen ) se poate considera vandalism? daca da ,as dori si eu sa stiu in ce lege sa caut norme ,definitii si sanctiuni . Ce trebuie facut ca un dosar penal inaintat pentru asemenea act sa nu poata fi atacat in instanta de catre aparare?Ce dovezi trebuiesc aduse ?

Multumesc !
Nu este vorba despre niciun fel vandalism,care nici nu exista in legislatia romaneasca.
Este vorba despre murdarirea unui bun,mai ales ca exista avizier sau alte modalitati de anunta ceva pe o persoana,fara a se murdari un bun al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afiº electoral Ajax58 Ajax58 Dacă cineva îndepărtează un afiş electoral de pe o locaţie unde nu este permisă afişarea materialului electoral,poate fi sancţionat ? (vezi toată discuția)
Ziar electoral citit de o intreaga sectie de politie... prodemocratia prodemocratia Buna ziua, Stiu ca intrebarea mea nu se incadreaza foarte fericit in acest "sertar cu subiecte", insa sper sa nu supar pe nimeni, prea mult. Problema tine ... (vezi toată discuția)
Distrugere, fals in declaratii? Costin Savescu Costin Savescu Avem una bucata administrator inteligent care a pus una bucata afis sa nu mai arunce lumea FIRIMITURI pe geamurile proprii, sa le inghita eventual. Pentru asa ... (vezi toată discuția)