avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Afiº electoral
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Afiº electoral

Dacă cineva îndepărtează un afiş electoral de pe o locaţie unde nu este permisă afişarea materialului electoral,poate fi sancţionat ?
Cel mai recent răspuns: Ajax58 , utilizator 16:20, 29 Noiembrie 2012
Potrivit Legii nr.35/2008 afisele electorale pot fi afisate numai in locurile special autorizate de primarii sau in alte locatii numai cu acordul proprietarului locatiei.In concluzie nu o sa fiti sanctionat contraventional.
Nu conteaza unde sunt afisate, organul constatator este politia nu cetateanul cu spirit civic dezvoltat.

Potrivit art. 103, litera h) din Legea 67/2004 republicata, distrugerea, deteriorarea, murdarirea, acoperirea prin scriere sau in orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afisate sau a oricaror alte afise ori anunturi de propaganda electorala este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 500 de lei - nu scrie niciunde ca acelea care sunt afisate in locuri nepermise pot fi rupte.

Tot contraventie este si afisarea mijloacelor de propaganda electorala in alte locuri decat cele permise (litera i din acelasi articol 103) iar amenda este tot intre 300 si 500 de lei. Mai bine reclamati politiei afisarea in locuri nepermise, sunt obligati sa ia masuri si le pot indeparta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Concret este vorba de un consilier local, care a inlaturat un afis electoral de pe usa caminului cultural. Mentionez ca cei care au afisat nuau avut acordul primarului. In sedinta consiliului local s-a discutat acest lucru. Formatiunea politica care a pus afisul pe usa caminului cultural , nici dupa ce a a fost rugata sa indeparteze afisul nu a facut-o. In urma acestui fapt consilierul respectiv a indepartat afisul, deci stia si primarul si consiliul local in urma discutiei din cadrul sedintei. Si in acest caz este valabila sanctiunea. Ce propuneti consilierului ?
Ce i-am putea propune? Sa ceara bani pentru amenda de la toti participantii la sedinta la consiliu :)
Primarul trebuia sa sesizeze organele de control, are toate parghiile la indemana, nu sa fie de acord cu o ilegalitate si mai mult, sa o incurajeze.

Daca va fi reclamat, nu vreau sa fac presupuneri de genul depinde cine reclama, depinde cine cerceteaza..., poate fi amendat sau nu.
Va multumesc frumos pt. raspuns.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afis electoral Ajax58 Ajax58 Afisele electorale se pot pune pe o institutie publica, de exemplu pe un camin cultural ? (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala voluntari catalinatudi catalinatudi Buna ziua, In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 ... (vezi toată discuția)
Poți fi amendat de poliție pentru înlăturarea unui afiș ... MariaEli MariaEli Poți fi amendat de poliție pentru înlăturarea unui afiș al poliției locale lipit pe ușa blocului? Menționez că afișul era lipit pe ușa de la intrare ... (vezi toată discuția)