avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Lege salariu in constructii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Lege salariu in constructii

Lucrez la o companie cu codul CAEN 711. Pana in decmbrie 2018 am avut salariul 2200 lei net. Din februarie, s-a marit la 2600 net, dar mi s-a prezentat o hartie in care scria : "Va informam ca in perioada 1 ian 2019-31.12.2019 salariul Dvs net creste nu datorita unei cresteri a salariului brut ci a faptului ca prin OUG 114/2018 pe intreaga perioada a anului 2019 salariatii firmei sunt scutiti la plata impozitului pe venitul salarial, la plata cotei de sanatate , iar cota de pensii este micsorata. Toate aceste scutiri si reduceri conduc la cresterea salariului net, dar, doar pentru veniturile salariale nete pe care le veti incasa pe parcrsul anului 2019.. Incepand ci ianuarie 2020, daca salariul Dvs brut de incadrare nu va fi majorat, salariul net pe care-l veti primi incepand cu aceasta data va reveni la valoarea din decembrie 2018."

Poate pe mine nu ma interesa marirea salariului, ci aportul firmei pentru plata pensiei. Inteleg ca aportul a scazut ? Va rog daca se poate sa-mi spuneti la ce se refera aceste randuri, ca nimeni nu ne explica nimic. De ce din ianuarie 2020 se revine la salariul din decembrie 2018, atata timp cat valabilitatea legii este de 10 ani ? Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Modificarea salariului in constructii 2019 BiancaP09 BiancaP09 Buna ziua, Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul ... Mariana.B Mariana.B Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul bugetar sporurile au fost plafonate începând cu anul 2019 la nivelul lunii decembrie ... (vezi toată discuția)
Salar bugetar Oana E84 Oana E84 Buna seara ce salar ar trebui sa am de la 1 Ianuarie 2019 in urma majorării eu având salariu de 1900 la care se Adaugă și gradația 2 ajungând la 2040 lei ... (vezi toată discuția)