avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi acuzat de SPAM?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi acuzat de SPAM?

Salut, este prima mea postara pe acest forum. Sa prezint nelamurirea mea:
1. Vreau sa fac un site, din care sa cer utilizatorilor o taxa pentru a apela niste servicii, iar in acest site as vrea sa implementez si o solutie de afiliati.([ link extern ] ).
Prin care, fiecare afiliat ce va reusi sa aduca un client, va primi un anumit procent din "taxa" precizat mai devreme.
Problema este:
2. Daca acel afiliat face SPAM(e-mail spam), iar cineva ii raporteaza, cine va primi amenda?(tin sa prezicez, ca in TOS, voi preciza ca nu au voie sa faca reclama la site, prin mesajle comerciale nesolicitate).

3. Afiliatul va aveal un link de genul http//www.site.com/~nr.afiliat
Astfel incat eu sa ii pot urmari castigurile survenite.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:29, 24 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Nu poti fii tras la raspundere pentru ceea ce fac altii.
Exact cum a spus cel de mai sus ar fii bine sa treci la Termeni si Conditii un paragraf unde sa scrii clar ca este interzis ca link-ul sa fie transmis prin SPAM iar pedepsirea se face prin stergerea contului celui prins.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
felixtm, utilizator
Va multumesc mult pentru clarificari, am scapat de griji.
N-au ce sa faca proprietarii de forum decat sa va inchida contul acolo si sa va interzica adresa IP pe forumul respectiv. Daca nu ati atacat efectiv forumul (atact vs. continut/structura sau conturi administrative, etc) nu au ce sa va faca legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda site ptc-romania.com m1ha1g m1ha1g impreuna cu cativa colegi va facem aceasta sesizare cu privire la frauda facuta de siteul online PTC-romania.com aceea de a nu mai trimite banii in conturile ... (vezi toată discuția)
Folosirea adresei de e-mail fara acord Pufuleti Pufuleti Bună ziua! Am nevoie de ajutor în privința unei situații mai speciale, zic eu. În trecut mi-am creat un cont pe un joc multiplayer online ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)