avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare

cum pot vinde partea care imi revine pe un titlu de proprietate.
mentionez ca suntem 4 persoane trecute pe titlu si nu avem iesire din indiviziune.
Faceti partajul fie amiabil la notar, fie pe cale judecătorească, după care fiecare își poate vinde bunurile din lotul său.
Partajul sau împărţeala este o operaţiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune.

Astfel, prin partaj, copărtaşii împart în mod material bunul sau bunurile stăpânite în comun.

Partajul se poate realiza la notariat, prin contract de partaj, atunci când coproprietarii se înţeleg asupra cotei-părţi ce va reveni fiecăruia.


După realizarea actului de partaj, fiecare parte devine proprietară exclusivă asupra unei părţi determinate sau asupra unui bun dintre cele care au format obiectul coproprietăţii.

Imobilul trebuie să fie înscris în cartea funciară pentru a putea încheia contractul de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune Mira1925 Mira1925 Cum se procedează si ce documente sunt necesare pentru o Ieșire din Indiviziune la o parcela moștenită prin un Act de Proprietate (vezi toată discuția)
Partaj divort notar raluelena raluelena Buna ziua! Am cateva nelsmuriri in legatura cu partajul la notar . Sotul meu nu doreste sa divorteze la judecatorie,ci la notar,din motive personale. Ce ... (vezi toată discuția)
Impartire bun comun Ana-anna Ana-anna Buna ziua, inainte de casatorie eu si sotul meu am cumparat un apartament, pe contractul acestuia sunte trecuti el ca proprietar, eu co-proprietar cu 1/2 ... (vezi toată discuția)