avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort notar

Buna ziua!
Am cateva nelsmuriri in legatura cu partajul la notar .
Sotul meu nu doreste sa divorteze la judecatorie,ci la notar,din motive personale.
Ce solutii exista pentru ca apartamentul care e pe numele amandurora,cumparat inainte de casatorie,sa treaca pe numele meu?
Se poate ca sotul sa renunte la partaj,la notar sau ce alta varianta mai ieftina exista?
Mentionez ca sotul doreste sa cedeze partea lui,cu conditia sa divortam la notar.
Daca renunta la partaj,ce taxe trebuie platite si cat de sigura e aceasta solutie,poate fi contestata mai tarziu,daca se razgandeste sau o poate contesta un eventual copil dintr-o alta relatie?

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:41, 5 Octombrie 2019
Buna seara,
Partajul notarial este SIGUR si nu poate fi contestat.
Onorariul si taxele notarului nu vi le poate spune decat el.
Partajul sau împărţeala este o operaţiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune.

Astfel, prin partaj, copărtaşii împart în mod material bunul sau bunurile stăpânite în comun.

Partajul se poate realiza la notariat, prin contract de partaj, atunci când coproprietarii se înţeleg asupra cotei-părţi ce va reveni fiecăruia.

După realizarea actului de partaj, fiecare parte devine proprietară exclusivă asupra unei părţi determinate sau asupra unui bun dintre cele care au format obiectul coproprietăţii.
Partajul trebuie făcut. Prin operațiunea de lichidare a regimului matrimonial se poate stabili o contribuție mai mare a dvs la dobândirea bunurilor comune și se poate efectua ulterior partajul cu plata unei sulte minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mariana1090 mariana1090 cum pot vinde partea care imi revine pe un titlu de proprietate. mentionez ca suntem 4 persoane trecute pe titlu si nu avem iesire din indiviziune. (vezi toată discuția)
Partaj mihaela11_teo mihaela11_teo Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)