avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Persoana fizica independenta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Persoana fizica independenta

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme legate de sotul meu:
In perioada oct. 2017 -31.10.2018 a lucrat in calitate de antrenor cu CIM la un Club sportiv subventionat. Incepand din luna noiembrie 2018, Clubul le-a impus antrenorilor (spun ei in bz. OUG 25/2018), sa denunte CIM, sa obtina calitatea de PFI si sa continue activitatea in baza unui contract de activitate sportiva, plata lunara facandu-se in baza facturii emise de antrenor.In data de 28.11.2018 sotul meu a obtinut CIF-ul de la ANAF . In contractul de activitate sportiva incheiat, valabil de la 01.10.2018 pe o perioada de 2 ani si 3 luni, Clubul sportiv a prevazut " plata impozitului pe venit pentru fiecare factura emisa de catre antrenor in baza prezentului contract si plata contributiilor sociale conform legislatiei in vigoare (respectiv sanatate si contributii pentru pensie) care se vor achita pentru salariul minim pe economie, cad excusiv in sarcina Clubului". Mai mult, sotului meu i s-a spus ca, de toate declaratiile catre ANAF se va ocupa Clubul. In 11.01.2019 sotul meu a suferit un infarct miocardic acut, si din aceasta data este in CM, urmand sa se prezinte Comisiei in scurt timp. Clubul i-a eliberat adeverinte cu nr. de zile de CM pe ultimele 12 luni prin care atesta ca sotul meu are calitatea de persoana asigurata pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate potrivit OUG nr. 158/2005 aprob cu modif prin Lg. nr. 399/2006 in schimb, refuza sa plateasca indemnizatia pentru incapacitate temporata de munca conform certificatelor medicale eliberate pe perioada 11.01.2019 -31.03.2019. La infiintarea ca PFI, sotului meu nu i s-a spus daca trebuie sa incheie un contract cu Casa de asigurari de sanatate .
In situatia prezentata mai sus, va rog sa ma lamuriti care erau obligatiile sotului meu ca PFI de la data obtinerii CIF (fiscale si declarative), luad in considerare clauza din contract privind obligatiile fiscale suportate de Club, si ce se mai poate face acum.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
luciapopp, utilizator
Cel mai recent răspuns: luciapopp , utilizator 15:17, 26 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana asigurata pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate este total diferit cu persoana asigurata pentru sanatate. Ceea ce i se retine pe acel contract de activitate sportiva, acea contributie la sanatate si care e obligatorie difera de prima pentru care trebuia sa se asigure separat si nu trebuia sa-i spuna nimeni.
Buna ziua,
Va multumesc pentru informatii. Imi sunt foarte utile in aceasta situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua,
am fost la anaf sa ma interesez de obligatiile declarative ale sotului meu si eventual sa depun decl. unica si plata amenzii pt intarziere si mi-au spus ca nu trebuie sa declare nimic , obligatia revine in exclusivitate clubului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa antrenor liliana27 liliana27 As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)
Legislatie sportivi activitate dependenta aadana67 aadana67 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire intr-o situatie: O persoana fizica autorizata in CAEN 9319 Alte activitati sportive, incheie cu un club sportiv un ... (vezi toată discuția)
Contract de activitati sportive dumilor dumilor Buna seara! Am urmatoarea situatie: baiatul meu a incheiat un contract de activitati sportive cu un club sportiv incepand cu data de 1 ianuarie 2018. La ... (vezi toată discuția)