Buna ziua,
Am solicicat Administratie Fiscale din Dambovita inregistrarea ca persoana fizica independenta (PFI) ce activeaza in distributia de asigurari si emiterea unui cod CIF, astfel incat sa pot practica activitatea de agent asigurari. Mentionez ca detin "Calificare profesionala a intermediarilor in asigurari persoane fizice” eliberat de Institutul de Studii Financiare si doresc sa exercit activitatea in mod independent, fiind in acelasi timp angajat cu norma intreaga al unei alte societati cu obiect de activitate diferit. Motivul pentru care optez pentru PFI este urmatorul: daca infiintez PFA nu pot avea si calitatea de angajat al unei alte societati cf Normei ASF 19/2018 Anexa nr. 5 - Lit. C - Alin. 1 .
Am primit raspuns negativ de la ANAF Dambovita, singura varianta acceptata de ei fiind infiintarea PFA la ONRC - iar asta ar insemna ca eu sa renunt la locul de munca stabil pe care il am.
Rog suport in aceasta speta, stiu sigur ca in alte judete este acceptata aceasta forma de inregistrare fiscala (PFI) - reprezentantul ANAF Dambovita mi-a explicat faptul ca este o practica neunitara la nivel national si decizia se ia la nivel de judet in functie de cum este interpretata legea.
Multumesc.
Mie mi-au dat CIF agent , acum nu vor să îmi de pentru 4619 , ca și colaborator. Interesant că de agent sunt obligați să vă dea.....conform Codului fiscal și norme