avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu lucrările de reabilitare termică: nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu lucrările de reabilitare termică: nu știm ce prevede contractul semnat între primărie și asociație și unul dintre proprietari refuză să permită accesul executanților, fapt pentru care suntem în pericol să fim amendați. Ce e de făcut?

Preambul - blocul nostru este in reabilitare termica, faza de pus tencuiala exterioara. Lucrarea se face fara ca noi locatarii sa fi vazut vreun contract semnat intre Primarie sector 6 si presedinte bloc (presedintele spune ca nu stie nimic, inclusiv administratorul care este o firma externalizata nu stie nimic), cu atat mai putin clauze, deviz costuri, etc.
Intre timp aflam ca un apartament refuza sa fie schimbata tamplaria de lemn si anveloparea balconului, nepermitand accesul. Asociatia a primit o instiintare de la Dir Generala de Politie Locala (Consiliu local sect 6) in care ni se spune ca se executa lucrarile de reabilitare cf autorizatiei de construire nr..., tinand cont ca fatada imobilului este partea asociatiei de proprietari, aveti obligatia respectarii intocmai a proiectului aprobat si acordare sprijin constructor, nerespectarea de catre unii membri ai asociatiei care se opun efectuarii lucrarilor, este contraventie si se SANCTIONEAZA Asociatia de proprietari cf art. 26, litb, lege 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii CU AMENDA DE LA 50.000 LA 100.000 LEI.
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarele:
1) cum pot forta ca locatar mana presedintelui sa faca public contractul semnat de el cu Primaria si eventual sa atrag atentia si la Primarie ca poate nu au toate actele in regula?
2) este corecta abordarea Consiliului Local si ce actiuni sa facem ca sa evitam amenda si sa se finalizeze lucrarea, in conditiile in care proprietarul apartamentului respectiv va refuza in continuare reabilitarea?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: deedeekaa , utilizator 18:47, 20 Noiembrie 2019
Buna seara!
Locuiesc in sectorul 4,intr-un bloc in curs de reabilitare si sunt unul din proprietarii care refuza inlocuirea balconului.Se fac presiuni din partea Primariei si a Administratiei.Au baza legala sa ma oblige sa schimb balconul?Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
emulina, utilizator
Buna ziua!

Parerea mea ar fi ca trebuie sa initiati un topic nou, interventia la un topic existent s-ar putea sa nu va aduca un raspuns multumitor.
Ce intelegeti prin inlocuirea / schimbarea balconului?
Buna ziua!
Balconul este tip logie,inchis, cu rama din PVC ,alb. Primaria nu permite anveloparea balconului fara schimbarea ramelor din PVC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am avut 2 situatii la reabilitare: o persoana refuza reabilitarea si alta refacerea balconului (nu a dat acces in casa). Pentru prima persoana executantul lucrarii s-a rezolvat in sensul ca a obtinut confirmare de la presedinte asociatie privind refuzul x-ulescului si au facut ce au putut pe afara si urmeaza ca blocul sa dea in judecata persoana iar cu a d-a doua persoana am inteles ca s-a inlocuit ce s-a putut pe afara si restul in interior e nefinalizat / nezidit, cu risc sa le ploua vecinilor in cap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocurilor, fara unanimitate mircea25 mircea25 Buna seara, Stiu ca, in momentul de fata, cfr OUG 63/2012 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, Art III Alin (3) prevedeca : ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)