avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare PFApt taximetrie, de la A la Z
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare PFApt taximetrie, de la A la Z

Bun gasit,
Sunt salariat si de curand am capatat posibilitatea financiara de a incepe o activitate pe cont propriu. Doresc sa cumpar o masina deja echipata si autorizata taxi, dar nu stiu exact pasii de urmat. Ma refer la infiintarea unui PFA, caci doar asa pot avea o astfel de activitate.
1. Cat costa, cum se face si care este costul total pt infiintare PFA?
2. Masina trebuie cumparata pe PFA, in actele ei figurand PFA, am dreptate?
3. In ce regim voi colabora cu "angajatii"? Voi avea doi soferi la strada, dar nu cu carte de munca(stiu ca la PFA nu poti avea angajati) Din cate am aflat, se practica regula planurilor zilnice (concret ei trebuie sa-ti dea o suma de bani la o anumita perioada), restul incasarilor facute intrand in buzunarul lor (asta dupa ce s-a facut alimentarea masinii). Asadar...
4. Cum se reflecta asta in contabilitate? Intrari, iesiri etc.
5. Ce taxe si impozite trebuie platite la stat?
6. PFA-ul va fi platitor sau neplatitor de TVA (din informatiile mele luate direct de la taximetristi, am inteles ca va fi neplatitor de TVA)
Sunt la inceput de drum si v-as fi recunoscator daca mi-ati putea oferi informatii pe acest subiect. Nu stiu absolut nimic despre infiintarea su functionarea unei firme (nici nu am unde sa intreb) si de aceea am mare nevoie de ajutor. Multumesc anticipat!

George
Cel mai recent răspuns: georgeandru , utilizator 11:19, 14 Mai 2006
daca aveti oameni care sa lucreze pentru dvs., va recomand infiintare unei societati comerciale, nu PFA

partea cea mai grea este cu licentele, nu cu infiintarea
Nu sunt probleme cu licenta, caci precum am mentionat mai sus, masina va fi deja echipata si autorizata, iar soferii vor avea si ei atestat. In plus, mi s-a spus ca PFA-ul are fi cel mai potrviti, avand in vedere ca soferii nu vor fi angajati cu contract si carte de munca. Va fi o colaborare doar.

In cazul in care cunoasteti vreun link - forum sau site, va rog sa il postati.
Din nou, multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2006
georgeandru, utilizator
M-am mai documentat si sa zicem ca infiintez un SRL. Vreau sa pun masina la treaba (o singura masina pt inceput. Cum procedez? Stiu ca metoda utilizata pana acum de catre cei care au o singura masina este aceea de a infiinta un PFA. Eu ca SRL, cum trebuie sa procedez? Pot primi autorizatie ca SRL? Nu cumva sunt necesare mai multe masini (firma de taxi in toata regula), ceea ce nu-mi permit?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2006
georgeandru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma regim taxi ; srl/pfa kib kib Problema mea este simpla...vreau sa infiintez o firma cu domeniul de activitate transport in regim TAXI ,ceea ce implica, bineinteles , obtinerea unei ... (vezi toată discuția)
Licente taxi maimyc maimyc Am inteles ca s-a dat o lege prin care firmele de taxi trebuie sa cedeze licentele, persoanelor care lucreaza cu masinile proprii, pentru firma respectiva. ... (vezi toată discuția)
Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)