avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate trage curent, fără acordul asociației, de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate trage curent, fără acordul asociației, de la rețeaua comună din casa scării pentru a ilumina un drum de servitute pentru mai multe blocuri?

Buna ziua. Se poate trage curent de la reteaua comuna din casa scarii pentru a alimenta cu energie electrica iluminatul unui drum de servitute, comun pe mai multe blocuri ? Alimentarea cu energie electrica se face dintr-un singur imobil (20 apartamente) fara acceptul scris al asociatiei de proprietari (personalitate juridica). Plata curentului electric se face la comun de catre toti proprietarii blocului respectiv, prin plata intretinerii, fara acordul acestora. Nu stiu cine a tras curent din scara blocului dar nu sunt de acord cu acest lucru si doresc sa stiu ce pot face pentru a rezolva aceasta situatie in mod legal. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:59, 16 Martie 2019
Puteti sesiza asociatia de locatari in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a afla detalii.
In mod normal, trebuie sa existe un proiect intocmit de o firma autorizata si avizat de catre firma de distributie curent electric. Lucrarea de bransament plus montarea contoarului este in sarcina firmei de distributie curent electric.
Nefiind vorba de iluminat stradal (in sarcina de plata a primariei), plata consumului de curent pe drumul de servitute ar trebui sa fie suportata de catre toti beneficiarii/ toti proprietarii din toate blocurile din zona iluminata, in baza citirii la contoarul de curent si a emiterii unei facturi de catre firma de distributie curent electric.
Multumesc, am ma adresez aociatiei de locatari.
In situatia in care a fost executata instalatie suplimentara de alimentare ,electrica sesizati oficial furnizorul de energie electrica
Modificarea instalatiei se poate executa numai cu acordul furnizorului de utilitati in baza unui proiect tehnic
Administratorul blocului poate sa actioneze si sa puna problema in asociatie si majoritatea hotaraste. Costul energiei electrice pentru iluminatul cu led ajunge pentru o lampa (50W) pe o noapte (10 ore) la fabuloasa suma de 30 bani. In 30 zile se strang 9 lei. Inmultiti cu numarul de lampi si aflati suma totala. Apoi impartiti la cei 20 care locuiesc acolo si achita suma. Apoi ganditi-va daca va place sa nu vedeti nimic cand veniti noaptea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)
Responsabil tablou electric - scara blocului mishumishu mishumishu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)