avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microintreprinderi

Buna ziua,
Care va fi impozitul corect aplicat pentru o microintrepridere care a avut venituri in ianuarie, februarie si martie si a angajat o persoana cu norma intraga si pe durata nedeterminata incepand cu luna martie ? Se poate aplica cota de 1% daca va avea un angajat doar pe ultima luna din trimestru?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:24, 15 Martie 2019
Va redau din codul fiscal art. 51
.......
(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere trecere impozit de la 1% la 3% magdalena_ema magdalena_ema Buna ziua! Pentru o microintreprindere cu un angajat platesc impozit 1%. Luna aceasta angajatul indeplineste conditiile de pensionare. Cu ce luna, trim. trec ... (vezi toată discuția)