avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent: concediu medical postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent: concediu medical postnatal

medicul de familie refuza sa-mi acorde azi 5 mai concediul medical postnatal la care am dreptul conform legii, retroactiv pentru luna aprilie, justificandu-si refuzul prin imposibilitatea raportarii acestuia conform noilor reglementari. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: tomane , utilizator 09:48, 17 Mai 2006
Din normele metodologice la OUG158/2005
Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de către medicul curant de specialitate obstetrica-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de către medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege (63 zile) se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.
Dupa nastere trebuia sa fi avut un certificat de concediu eliberat de spitalul unde ati nascut care trebuia vizat de medicul de familie inainte de a fi dat in plata. Acesta trebuia sa-si noteze in registrul lui ( cu urmariri nasteri) si sa va programeze la vizita pentru prelungire concediu lauzie. Dar astea sunt serviciile medicale oferite in Romania inainte de intrarea in UE.
multumesc pentru raspuns.
Cu scuzele de rigoare, trebuie sa mai fac o adaugire la cele mentionate mai sus .
Sa-i comunicati medicului de familie urmatoarele:
Conform Normelor de aplicare a OUG158/2005 art 17 se prevede:
(4) Se pot elibera şi la o data ulterioară certificate de concediu medical, numai pentru luna anterioară, pentru următoarele situaţii:
a). în caz de sarcină şi lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal getazanf getazanf doresc sa stiu cine imi elibereaza concediu prenatal,voi naste in perioada 10/15 noiembrie 2016,pe 2 sept.trebuie sa merg la scoala,dar nu doresc ,vreau sa/mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate HCrisan HCrisan Buna ziua, As avea o alta nelamurire referitoare la concediul de maternitate (pre si postnatal). Am convenit cu medicul meu ginecolog sa intru in prenatal ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)