avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce trebuie sa scrie in Extrasul de Carte Funciara ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce trebuie sa scrie in Extrasul de Carte Funciara ?

Buna seara.
As dorii sa-mi achizitionez un apartamentprin programul Prima Casa, iar apartamentul pe care am vrea sa-l cumpar este nou si are scris in Extrasul de Carte Funciara "spatiu de locuit sau alta destinatie", lucru care am inteles ca ar impiedica banca sa imi acorde creditul. Este adevarat? Ce trebuie sa scrie mai exact in Extrasul de Carte Funciara pentru ca totul sa fie ok si ce solutie oferiti la problema mea, in cazul in care este o problema?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:12, 23 Noiembrie 2009
Ceea ce scrie in acel extras se poate rectifica. Trebuie sa scrie pur si simplu: apartament!:) Proprietarul poate face o cerere pentru rectificarea inscrierii din cartea funciara . In acest fel extrasul va iesi corespunzator!
Va multumesc. Am cerut parerea si la banca, si ei ne-au dat acelas raspuns ca si dvs. Azi sotul meu a discutat cu propietarul, iar acesta i-a spus sotului ca nu poate schimba CF-ul, doar asa i-a aprobat primaria acolo.
ESTE POSIBIL ASA CEVA?
Domnul respectiv este doar comod! Solicitati-i sa va prezinte certificatul de urbanism si autorizatia de construire a imobilului. Verificati ce scrie in certificat si in autorizatie la destinatia constructiei!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,am si eu o intrebare legata de extrasul CF .Detin un apartament la etajul 4 al unui bloc construit in anul 2004 si ma lovesc de urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie cladire VALCROFT VALCROFT Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in ... (vezi toată discuția)
Rectificare act vanzare-cumparare (avc) Rilasarr5 Rilasarr5 Prezentare pe scurt a situatiei: in 2005 am cumparat o casa prin credit bancar. Toate actele necesare efectuarii tranzactiei s-au aflat la banca si propietar, ... (vezi toată discuția)