Buna seara.
As dorii sa-mi achizitionez un apartamentprin programul Prima Casa, iar apartamentul pe care am vrea sa-l cumpar este nou si are scris in Extrasul de Carte Funciara "spatiu de locuit sau alta destinatie", lucru care am inteles ca ar impiedica banca sa imi acorde creditul. Este adevarat? Ce trebuie sa scrie mai exact in Extrasul de Carte Funciara pentru ca totul sa fie ok si ce solutie oferiti la problema mea, in cazul in care este o problema?
Va multumesc anticipat
Ceea ce scrie in acel extras se poate rectifica. Trebuie sa scrie pur si simplu: apartament!:) Proprietarul poate face o cerere pentru rectificarea inscrierii din cartea funciara . In acest fel extrasul va iesi corespunzator!
Va multumesc. Am cerut parerea si la banca, si ei ne-au dat acelas raspuns ca si dvs. Azi sotul meu a discutat cu propietarul, iar acesta i-a spus sotului ca nu poate schimba CF-ul, doar asa i-a aprobat primaria acolo.
Domnul respectiv este doar comod! Solicitati-i sa va prezinte certificatul de urbanism si autorizatia de construire a imobilului. Verificati ce scrie in certificat si in autorizatie la destinatia constructiei!B-)