avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... relatia dintre plagiat si copyrighting
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

relatia dintre plagiat si copyrighting

Ma intereseaza care este relatia dintre plagiat si copyrighting si cum ma pot proteja de viitoare probleme. De exemplu daca nu am drepturi de autor inseamna automat ca fac plagiat? Daca fac plagiat nu inseamna neaparat ca am nevoie de drepturi de autor? Inteleg ca daca vreau sa postez public articole trebuie sa cer voie autorilor sa ii citez si asta ma apara si de legea copyrightingului si de legea plagiatului? De unde pot sti daca autorul caruia ii cer voie este cel original?
Cel mai recent răspuns: Alexutu123 , utilizator 16:39, 28 Martie 2019
Stimate utilizator, cand nu ai nici o idee despre ceea ce vrei sa faci ori incepi prin a invata ori platesti pe cineva calificat.
Amatorismul a ruinat 90% dintre cei care s-au lansat fara nici o cunostinta in domeniul respectiv de afaceri!!!

Cele 2 notiuni pe care le utilizati au semnificatii diferite, incepeti prin dictionarul limbii romane.
Plagiatul este o actiune de copiere al unui autor fara a avea dreptul de a utiliza opera respectivului autor.
Copyright-ul este o autorizatie de a copia obtinuta in urma unei actiuni de persuasiune, comerciale sau contra remunerare efectuata vis-a-vis de depozitarul operei, marcii, inventiei, metodei, procedeului tehnologic, etc...!.
Nu exista legi diferite, ambele notiuni intra sub incidenta aceleias legi: 157/2014.
Aceasta lege a rezultat in urma ratificari de catre Ro a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Daca dvs nu stiti pe cine vreti sa citati, cine este adevaratul autor ce legitimitate aveti de a cita, de a scrie articole?!?

Actiunea de a scrie pentru public necesita un minim de cultura si educatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Demos, utilizator
Stimate utilizator, cand nu ai nici o idee despre ceea ce vrei sa faci ori incepi prin a invata ori platesti pe cineva calificat.
Amatorismul a ruinat 80% dintre cei care s-au lansat fara nici o cunostinta in domeniul in care s-au lansat in afaceri!!!

Cele 2 notiuni pe care le utilizati au semnificatii diferite, incepeti prin dictionarul limbii romane, plagiatul este o copiere unui autor fara a avea dreptul de a utiliza opera respectiva, copyright-ul este o autorizatie de a copia.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat traducere george_07 george_07 Este vorba de o editura care a lansat in regim neexclusiv o carte tradusa din limba engleza, dupa care, o alta editura, a lansat acelasi titlu, tradus ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri anarhy2004 anarhy2004 am si eu cateva intrebari am primit o factura din confederatia elvetiana in care m-i se vinde dreptul de a folosi un program acum eu ii platesc intreaga suma ... (vezi toată discuția)
Încălcarea dreptului de propietate intelectuală Antik Antik Mă confrunt cu următoarea situație Am elaborat și publicat în mod independent mai multe lucrări de specialitate și le-am încărcat pe diferite ... (vezi toată discuția)